• 19-07-2022, 12:38:58

Uluslararası İşci Filmleri Festivali, 2006 yılında bir grup gonullunun cabasıyla başladı. Her yıl 1 Mayıs tarihinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak acılan ve yıl boyunca Anadolu’da cok sayıda kenti dolaşan Uluslararası İşci Filmleri Festivali, 2015’te 10. yılını tamamladı.

Amaclarını, tum dunyadan işci sınıfının yaşamını ve mucadelesini anlatmak, işci sınıfı mucadelesine dair film veya belgesel yapan kişi ve grupların deneyimlerini paylaşmak ve ortaklaştırmak, işcilerin, işsizlerin, oğrencilerin, koylulerin ve kadınların mucadelesini ve tum dunyadan halkların isyanını gosteren calışmaları yaygınlaştırmak olarak tanımlayan Uluslararası İşci Filmleri Festivali, İşci Filmleri, Oteki “Sinemalar” kitabıyla kendi tercihlerini nedenselleştirmeye, yuruttuğu tartışmaları bir adım daha oteye goturmeye calışıyor. Dunyada ve Turkiye’de “işci filmleri” kategorisinin tarihselleştirilmesi, dunyanın farklı coğrafyalarında ve farklı uretim pratikleri icerisinde uretilme dinamikleri, bicimleri, ornekleri, failleri ve toplumsal ilişkiler icerisinde kazandıkları anlamlar kitaptaki makalelerle acığa cıkartılmaya calışılıyor.

Ayrıca bu filmlerin nerede, nasıl ve hangi koşullarda gosterildiği de onemli olduğundan, film gosteriminin ticari olmayan bicimlerinden ornekler de kitapta yer buluyor.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Not:Yukleme bana ait olup,tarama başkasına aittir, keyifli okumalar dilerim.