15.28 MB yukleme bana ait
Yazmış olduğum bu kitapta ustalarımızdan bize aktarılan bilgileri ve kendi gozlemlerimi topladım. Amacım Ebru Sanatı hakkında bilgi vermek, teknik ayrıntılarıyla ebru yapımını anlatarak bu sanata yeni başlayan sanatcı arkadaşlarıma yardımcı olmak. Ebru Sanatı hakkındaki on yargıları, yanlış bilgileri ortadan kaldırarak Ebru Sanatımızın gelişimine katkıda bulunmaktır.
Kitabımızın icinde Ebru Sanatı 'nın tarihi ve kelime anlamına kısaca temas edilmiştir. Herhiri kitaplara sığmayacak kadar bilgili ve cok yonlu olan tarihimizdeki ebru sanatcılarımızın kısaca tanıtılmasına calışılmıştır. Bundan sonra renklerle ilgili bilgilerin aktarılmaya calışıldığı bolumde ışık renkleri, boya renkleri, renk uyumları, sıcak-soğuk renkler ve renklerin insan psikolojisindeki etkilerine değinilmiştir.
Ebru yapımında kullanılan malzemeler ve hazırlanışları ile ilgili tum detaylar anlatılmış, yapım aşamaları fotoğraflarla goruntulenmiştir. Battal Ebru 'dan Necmeddin Ebruları'na (cicekli ebrular) kadar butun ebru ceşitleri gerekli olan yerlerde cizimlerle ve fotoğraflarla anlatılmıştır. Ayrıca ebru sergilerimi ziyarete gelen sanat severlerin izlenimlerini sizlerle paylaşmak istedim.
Ebru yapımı bir butun olarak ele alınınca, gorunuş itibarı ile kolay, sonuc itibarı ile zordur. Beklentileri basit temellere dayanan arkadaşlar cabuk vazgecebilmekredirler. Oysa bu umarımız diğer klasik sanatlarımız gibi insana başka hicbir şeyde yaşayamayacağı guzellikleri sunar. Cevremizde. baktığımız, fakat goremediğimiz bircok şeyi gormemizi sağlar.