Hakkı Acun (Ed) - Anadolu Selcuklu Donemi Kervansarayları
Sanat Kitapları1 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Sanat Kitapları
- Hakkı Acun (Ed) - Anadolu Selcuklu Donemi Kervansarayları
-
19-07-2022, 11:38:08
Kervansaraylar Anadolu Selcuklu kulturunu, guc ve kuvvetini en iyi şekilde aksettiren, zamanın beş yıldızlı otelleriydi. Coğunlukla sultan, vezir ve buyuk devlet adamları tarafından yapılan kervansaraylar, kale gibi sağlam, abidevi kesme taştan yapılmış, doneminin susleme ozellikleriyle bezeli, ticaret, sosyal yardım ve kultur muesseseleri idi. Bu yapılar icerisinde zamanın, insan ve hayvanlarının her turlu ihtiyacı karşılayacak; yiyecek icecek, bol su, cami, hamam, kutuphane, baytar, doktor, berber, her ceşit tamir ustası, rehber gibi donanıma sahip idi. Kervansaraylar yalnız Musluman Turklere değil ticaretle uğraşan tum yabancılara hizmet vermekteydi. Elinizdeki bu kitap, Anadolu Selcuklu Donemi Kervansaraylarını tum yonleriyle ele alan, hem alanın uzmanları ve ilgili konularda uzmanlaşan universite universite oğrencileri, hem de meraklı okuyucu kesimi icin guvenilir bir başvuru kaynağı olarak ortaya konulmaya calışılmış bir kaynak eserdir.
Not:Mesajlarıyla paylaşımlarıma teşekkur eden herkese ben de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Paylaşımların Faydalı Olması Dileğiyle.
Bu Nadide Eser Değerli Forum Uyelerimize Hediyem Olsun.
Link: