Akort edilmiş bir gitarın muzik kulağı gelişimine etkisini ya da enstruman calarken alacağınız hazza olan etkisini gitar calan herkes tartışmasız olarak kabul edecektir. Bilindiği uzere gitar akordu yapılırken bir cok yontem ve arac kullanılmaktadır.
Gitar akordu yapılırken klasik yontemler kullanılacak olursa “gitarın kendi icinden referans ses alarak” veya “gitarı dışarıdan referans ses alarak”gitar akort edilebilir.. Bunun icin geliştirilen “akort duduğu” vs. aparatlar ve ozel araclar geliştirilmiştir. Ancak zamanla gitar akort etmek icin geliştirilen ozel dijital gitar akort aletleri piyasaya suruldukce gitar akordu cok daha kolay şekilde yapılır hale gelmiştir

Bugun ise en kolay gitar akort yontemi, hicbir şey satın almayı gerektirmeyen, android ya da apple telefonunuza indirebileceğiniz ucretsiz tuner uygulamalarıdır.. Bu uygulamaların ucretli veya ucretsiz olmasının tek farkı ucretsiz uygulamalarda google reklamı vb. reklamların cıkabiliyor olmasıdır. Ancak işlev olarak aynı işlevi gorurler.

Adım 1 – Dijital Tuner Uygulamasını Akıllı Telefonunuza İndirin

Adım 2 – Muzikte Uluslararası Notasyonu Oğrenin

Adım 3 – Acıklayıcı videomuzu izleyin

https://www.youtube-nocookie.com/embed/hbqv-G2G6OQ