Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 8 9 yıldır gitar calamıyorum diyeyim

yani calıştığım coğu şarkıyı calabiliyorum soyleyebiliyorum falat biri bana bir şarkı isteğinde bulunduğunda ritmi bariz 4/4 8/8 vs değilse cıkaramıyorum yani her şarkıyı calışmadan calamıyorum. Yani ritim kulağı denen şey bu kadar yıldan sonra gelişmez mi tabi ilk oğrendikten sonra uzun sure oğrenmeyi bıraktım hep aynı ritimlerimle aynı parcalarımı caldım. Hala caldığım ritimler basit ritimler oyle ritim oyunları suslemeler katamıyorum. Şimdi soruya geleyim ben vokal konusunda ilerledim sahne yapabiliyorum ama yanımda gitarist olunca yapabiliyorum gitar calarken şarkıyıda tam anlamıyla aynı duyguyla okuyamıyorum. Benim sahneye tek cıkmam gerekiyor. Organizasyon şirketimiz boyle istiyor benim gitarı ilerletmemi bekliyor

ben bu her bildiğim parcanın ritmini nasıl cıkarabilirim nasıl bir calışma yolu izlemem gerek. Tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ayrıca yeni mğrendiğim olculu ritim kalıp larını oğreniyorum fakat şarkıya uygulamada problemler olabiliyor bazen bana bi el atın lutfen 🙏