• 19-07-2022, 06:42:40

"İnsanların coğu acıların yıkıcı duygulardan kaynaklanır, tıpkı nefretin şiddeti koruklemesi veya tutkunun bağımlılığı beslemesi gibi. Duyarlı bir insan olarak en temel sorumluluklarımızdan birisi, kontrolden cıkmış bu cinsten duyguların, insanlara olan maliyetini azaltmaya calışmaktadır. Boylesi bir misyonda, ben Budizmin ve bilimin elele vererek yapabileceği cok şey olduğuna inanıyorum. Budizm ve bilim, yeryuzunde birbirine karşı vaziyet alan pozisyonda değiller; onlar aynı sonuca ulaşmak isterken farklı yaklaşımlar sergileyen iki gelenektir; ikisi de gerceği arar. Budizm eğitiminde, gerceği aramak asli amactır ve bilim bu araştırmayı kendi tarzıyla yapar. Bilimin hedefleri Budizmden farklılık arz etse bile, her iki turun gercekliği arayışı, bizlerin bilgi ve dimağını genişletir. Ben bu kitabı okuyan herkesi, keşiflerini yaptığımız yıkıcı duyguların sebeplerini ve carelerini bizlerle paylaşmaya ve hepimiz icin hayati onemi olan problemler uzerine duşunmeye davet ediyorum. Umarım bilim ve Budizm arasındaki bu girişimi, en az benim kadar heyecan verici bulursunuz."

Sayfa Sayısı : 615

Baskı Yılı : 2005

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.