Hikaye, erkeklerin cokgenler, kadınların ise basit cizgi segmentleri olduğu iki boyutlu bir dunyada gecmektedir. Anlatıcı Kare adında bir karedir.
Bir yılbaşı gunu Kare, ruyasında tek boyutlu dunyaya giderek oradakilere iki boyutlu dunyanın varlığını anlatmaya calışır. Sonunda cizgi dunyasının kralı Kare'yi oldurmeye calışır. Ardından kendi dunyasında uc boyutlu KURE ile karşılaşır. KURE'nin ne olduğunu anlamak icin Boşluk Dunyası'na gitmek zorundadır. Bir ust boyutu anlayabilmek herkes icin mumkun mudur? Ya da nasıl mumkun olabilir?
"Neden sağduyunun sesini dinlemeyi reddediyorsun? Sağduyulu bir adam ve başarılı bir matematikci olduğun icin Uc Boyut Hakikatinin uygun havarisini sende bulmayı ummuştum; kaldı ki bin yılda bir bana bu hakikati acıklamama izin verilir ancak şimdi seni nasıl ikna edeceğimi hic bilmiyorum. Bekle, buldum. Kelimeler değil, eylemler hakikati ispatlayacaktır."
-Kure, 1884, Boşluk Dunyası-
Edwin A. Abbott ozgun adıyla Flatland: A Romance of Many Dimensions adlı bu yazdığında utandığı icin kendi adıyla değil "Kare" adıyla yayınlamıştır. Yayınlandığı gunden bu yana milyonlar tarafından okunan ve yuzlerce dile cevrilen bu eser sizi bambaşka dunyalara goturecek. Kitap farklı boyutları anlama fırsatı sunarken, toplumun sosyal, ahlaki ve dini değerlerine karşı zekice yazılmış eğlenceli bir hiciv niteliği de icerir.
(Tanıtım Bulteninden)
Ceviri: Şermin Cetin
Sayfa Sayısı: 96
Baskı Yılı: 2016
Yayınevi: Sola
ISBN: 9786059692168
Aranabilir PDF + 1.1 MB
Mediafire