13 yaşındayken "dunya oğretmeni" secilen Krishnamurti, hayatını dunyayı dolaşarak, insanlarla, yaşama ve dunyaya dair konuşarak gecirdi. Kendisine mesihlik yakıştırılmış olmasına rağmen bunu hicbir zaman kabul etmedi. Onun icin, karşılaştığı herkes başlı başına bir ?birey?di. Bu nedenle oğretmekten cok paylaşmayı ilke edindi. Yine de dunya uzerindeki milyonlarca kişi ondan cok şey oğrendi.
?Hakikatin kalıcı olduğuna, olumsuz bir ruh taşıdığınız icin korkmanız gerekmediğine dair teoriler zihinleri curuyen, tutarlı bir felsefeleri olmayan, korkmuş insanlar tarafından uretilmiştir. Gercek şu ki hakikat yaşamdır ve yaşam icin kalıcılık soz konusu değildir. Yaşamın her an, her gun yeniden keşfedilmesi gerekir, yaşamın ne olduğunu biliyorum diyemezsiniz. Yaşamın ne olduğunu biliyorum demek, yaşamıyorsunuz demektir. Yaşam keşfedilecek bir şeydir ve bulduğunuz şeyleri bir kenara itmez, kaybetmezseniz onu keşfedemezsiniz.
Duşunen, ?bilmiyorum? diyen, keşfeden, oğrenen, bir son aramayan, bir yere varma, bir şey olma motivasyonuyla duşunmeyen kişi yaşar ve bu yaşam hakikattir.?
Ceviri: Deniz Aktan
Sayfa Sayısı : 263
Yayınevi: Omega
Baskı Yılı : 2009