• 19-07-2022, 06:02:53
    Stephen King _ Bay Mercedes _ Bill Hodges Uclemesi - 1. kitap

"Bu da mı korku?" Elimde kitabı goren birinden bu sozu aynen işittim. Cevap veriyorum; hayır değil. Daha okkalı bir cevap daha veriyorum; Stephen King'i "korku yazarı" diye sınırlayamazsınız. "Yeşil Yol" ve "Esaretin Bedeli'ni kaleme alan bir yazarın "Bu adam sadece korku yazıyor." diye sınırlandırılması beni sinir ediyor. "Bu adam her şeyi yazıyor." da yetersiz aslında. "...ele aldığı konuyu en iyi şekilde işliyor." desek daha yerinde olur.

"Bay Mercedes"i yakın zamanda yayınlanan aynı isimli televizyon dizisinden tanıyor olabilirsiniz. King takipcisiyseniz zaten coktan kutuphanenizde hazır bekliyordur. Benim kutuphanemde bir suredir tum seri hazırda beklemekteydi, sonunda acılışı yapabildim. Gec bile kalmışım.

Stephen King'in kendine ozgu anlatım bicimini ele aldığı her turde başarıyla uygulayabilmesi şaşkınlık verici olmaktan cıktı artık benim icin. Ele alacağı konunun gerektirdiği her turlu anlatım unsurunu en iyi şekilde kullanmakla beraber, gelişen teknoloji ve zamana da son derece başarılı bir şekilde ayak uyduruyor usta. Beni en cok etkileyen nokta da King'in başarısının asıl kaynaklarından biri bana gore. King, yazdığı karakterlerle iletişim kurabiliyor, karakteri tanıyabiliyor. Başarısız romanların coğunun başarısızlık nedeni, yazarın yarattığı karakterin kontrolunu kaybetmesi ve bir sure sonra karakteriyle arasındaki iletişimin kopmasıdır.

Stephen King karakterlerini en iyi şekilde kontrol ediyor ve bunu yaparken onların gercekciliğinden de odun vermiyor. Kitapta az veya cok sayıda karakter olması fark etmiyor. "Bay Mercedes"te dikkat etmeniz gereken onlarca karakter yok. "Kubbe'nin Altında"da durum farklıydı fakat sonuc yine aynıydı. Her karakteri tek tek anlayabiliyor, iletişim kurabiliyordunuz; aynı yazarımızın yaptığı gibi.

İyi, kotu karakter arasında dengeyi oturtmakta usta ve gerilimi yerinde bir ritmle kontrol edebilen bir yazarın elinden cıkmış soluksuz bir kovalamaca "Bay Mercedes". Turun veya yazarın hayranı olun olmayın, yepyeni bir soluk icin mutlaka okunması gereken bir eser. Berke Can'dan Bay Mercedes'i incelemesi.

Pdf Cs:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Mr. Mercedes – Stephen King / Mektup Cevirisi:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.