dilek hanif, evi, evinin resimleri, roportajı, haberleri burada arkadaşlar.

Unlu moda tasarımcısı Dilek Hanif'in evinde yapılan keyfili soyleyişi ve evinin resimlerini sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler.

Cizgisi de, tercih ettiği renk ve kumaşlar da insana bunu hissettiriyor cunku... Başarılı tasarımcı, Serra Kaslowski ile birlikte hazırladığı yeni hazır giyim mağazasında Elle Dekor dergisiyle buluştu, koleksiyonlarını ve yaratım sureclerini anlattı.

Tarzınızı nasıl tarif edersiniz?
- Elegan, zarif ve kadınsı bir dinamik icinde.

Moda tasarımı kariyeriniz, ofisinizin dekorasyonunu nasıl etkiledi?
- Hem calıştığım ofis, hem de hazır giyim mağazamın dekorasyonu beni ve markamı yansıtan bir ayna gibi aslında. Dilek Hanif markasının stil kodları her detayda olsun istedim. Renklerde, mobilyalarda, aksesuvarlarda bu kodları baz aldık. Mekanın mevcut dokusu ve yapısal ozelliklerini de koruyarak mekanla butunleşmek benim icin onemliydi. Bu detaylar dahilinde projelendirildi ve uretimler yapıldı. Tabii ki bir hazır giyim mağazası olduğu goz onune alınarak urunlerin de one cıkması sağlandı.

Boyle bir ofiste calışmak nasıl bir his?
- Yıllardır bir ust katta Haute Couture atolyem var. Ofisim de ust katta. Hazır giyim mağazamın bir bolumunu de ozel toplantılar icin duzenledik. Diğer taraftaki Ralli Apartmanı zaten bu semtin en ozel binalarından ve oldukca da ilham verici diyebilirim.

Teşvikiye’yi tercih etmenizin sebebi nedir?
- Moda, sanat ve alışverişin merkezi Teşvikiye, yıllarca bu ozelliğini korumayı başarmış bir semt benim icin. Son yıllarda hızla populerleşmesi ve arac trafiğinin artması dışında hÂl cok kıymetli ve ozel bir destinasyon.

PAHALI MOBİLYA DEĞİL, UYUM ONEMLİ

Mağazaya gelen muşterilerinizde nasıl bir etki yaratmak istediniz?
- Luksun, modanın ve ince zevkin dunyasını hissettirmek benim icin cok onemli. Bu hissi tasarımların yanı sıra bulunduğumuz alanlarda da var etmek onemli.

Dekorasyonla ilgili bir “olmazsa olmaz”ınız var mıdır?
- Yaşadığım mekanda mutlaka pahalı mobilya ve aksesuvarlar olması gerekmiyor. Secilenlerin cizgisi ve uyumu, tamamlayıcı birliktelikler benim icin yeterli.

Sizce Haute Couture mu? Hazır giyim mi?
- Cok farklı iki dunya aslında. Haute Couture, bir yaşam biciminin uzantısıdır. Hatta vazgecilmesi zor ve maliyeti cok yuksek bir alışkanlıktır. Sadece ust kalitede işcilik ve malzeme arayanların ve el emeği ile kişiye ozel uretimlerin tutkunları icindir. Benim icin Haute Couture zirve ve burada olmak tahmin edersiniz ki cok tatmin edici. Hazır giyim ise daha geniş bir kitleyle buluşma noktası olacak. Zamanı sınırlı, daha hızlı ve ekonomik alışveriş yaparken ozel hissetmek isteyen kadınların adresi olmak istedim. Demi-Couture dediğimiz bir mantıkla hazır giyim ile uretilmiş parcalar uzerinde el işlemesi dokunuşlar olacak. Bu dokunuşlar da koleksiyonu daha seckin kılacak.

RAHATLAMAK İCİN TASARIM YAPIYORUM

Tasarım sırasında rahatlamak icin neler yaparsınız?
- Rahatlamak icin tasarım yapıyorum demek daha doğru olacak. Calışırken sıkılmam, aksine farklı bir heyecan duyarım.

Turkiye’den veya yurtdışından bir kac gizli adresinizi oğrenebilir miyiz?
- Alışveriş yapmaya cok fırsatım olmuyor. Ancak iş seyahatleri icin yurtdışına cıktığımda hızlıca ihtiyacım olan parcaları bulabileceğim adreslere uğruyorum. Eşarp ve cantalar icin Hermes ve Chanel, ayakkabı icinse el yapımı Ferragamo’lar vazgecilmezim. Giysilerimin coğunu kendi atolyemde hazırlatıyorum. Spor giysilerimi ise form ve kalitesini beğendiğim takdirde her markadan edinebilirim.

SERRA KASLOWSKİ’NİN GOZUNDEN YENİ MAĞAZA

Dilek Hanif’in mağaza projesi gundeme ilk geldiğinde, hazır giyimde yeni, genc ve farklı bir mağaza yapısı fikrinde buluştuk. Hanif’in daha onceki iki ev projesinde de beraber calışmamız ve birbirimizi yeterince tanımamız sayesinde cok rahat ve hızlı ilerledik. Uc ay gibi kısa bir surede proje tamamlandı. Dilek Hanif hazır giyim koleksiyonu yeniden şekillenirken, logo, marka rengi gibi detaylar da yeniden yaratıldı. Mavi rengi ferah olduğu, genclik ve hafifliği yansıttığı icin tercih ettik. Dort metre yuksekliğindeki tavanları ve eski orijinal parkeleriyle mekÂnın eski havasını koruduk; giyinme odası ve giriş alanlarında ise sıcaklık ve farklılık yaratması icin mavi beyaz cizgili duvar kÂğıdı kullandık. Elbise askılarından aksesuvarların sergilendiği raflara kadar her detay ozel olarak bu proje icin tasarlandı. Amacımız, misafirlerin kendilerini rahat hissedebilecekleri bir yer tasarlamaktı.