yeşim salkım hakan eratik yaş farkı
yeşim salkım, eşi, kocası, hakan eratik, haberleri burada arkadaşlar.

Ciceği burnunda taze anne, Yeşim Salkım ile keyifli bir soyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler

Yeşim Salkım, aradığı aşkı Hakan Eratik’te buldu.

Mutluluğunu iki ay once dunyaya gelen kızları Meryem Ada’yla percinledi. Şimdi hayatının en guzel, en huzurlu donemini yaşıyor. Aldığı kiloları ise hic umursamıyor: “Kendimi hic bu kadar seksi hissetmemiştim.”

21 yaşında bir kızınız var. 40 yaşında tekrar hamile kaldığınızı oğrendiğiniz an ne hissettiniz?
- Hamile kaldığımı oğrendiğimde, yeni album icin studyoda kayıttaydım. Tek kelimeyle şoke oldum.
Ya sonra?
- İlk uc ay riskli bir donem, o yuzden gergin oluyor insan... Ama dorduncu aydan sonra, daha doğrusu karnınızda oynamaya başlamasından itibaren durumu daha iyi kavrıyor, cok daha mutlu oluyorsunuz.
İlk kez anne olduğunuzda neler hissediyordunuz peki? Şimdikinden farklı mıydı?
- Cocuktum o zamanlar. Yani bedenin kadın ama duşunceler toy... O donemde cesur oluyorsun, bu kez cok korktum. Tatile gitmiştik Gizem’e hamileyken, “Hamilesin, atlayıp zıplama” diyorlardı, ben kayalıklardan denize giriyordum. Umurumda bile değildi, cunku cahil cesareti vardı. Olgunlaşıp tecrube kazanınca, kaybetme korkun ve endişen oluyor.
DOĞRU ADAMA
COCUK VERDİM
İkinci bebek doğru bir karar mıydı? Bu konuda hic tereddut yaşamadınız mı?
- Kesinlikle cok doğru bir karar vermişim. Kadere inanıyorum, cunku yukarıdaki istemezse hicbir şey olmuyor. Bir de cok doğru bir adama cocuk verdim. Gizem’i guvenip de kimseye bırakamazdım mesela, ama Hakan o kadar ilgili ve sevgi dolu ki, şu an evdeler ve gozum hic arkada değil. Bu huzuru ve mutluluğu hak ettiğime inanıyorum.
Evde gorev dağılımı var mı?
- Emzirmek, altını temizlemek annenin gorevi. Annenin sıcaklığı başka, babanınki başka. Tam kız cocuğu, babasına hayran... Daha iki aylık ama sabah ben altını acarken bile kafasını kaldırıp babasını gormeye calışıyor. İlk gunden bu yana babasının goğsunde uyuyor.
Gizem bir cocuğunuz olmasını cok istiyordu. O da cok sevinmiştir...
- Zaten onun isteği uzerine Meryem Ada oldu adı. Dışarı cıkıyor, cok gecmeden “Ada’yı ozledim” diye koşa koşa eve geliyor. Onu kardeşsiz bırakmadığım icin cok mutluyum. Yarın obur gun bize bir şey olduğunda, “En azından kardeşim var” diyebilecek.
DOĞUMDA CİDDİ
KAN KAYBETTİM
Doğum nasıl gecti? Zor muydu, kolay mı?
- Akdeniz Anemisi taşıyıcısıydım, ustune hamilelik sırasında bir de şeker hastalığı cıktı. Epidural sezeryanle doğum yaptım ama doğumum cok zor gecti. Normalde 45 dakika suren operasyon iki saatte bitti. Ama Hakan hep yanımdaydı. Bir an olsun yanımdan ayrılmadı.
Sorun neydi?
- Rahim icinde 10 santimlik bir miyom gelişmişti. Onu bulup almak ve bebeği cıkarmak icin cok uğraştılar. Ciddi kan kaybettim. Varisler oluşmuştu, damarları diktiler. Doktorum Lemi İbrahimoğlu buyuk panik yaşadı. Benden bile cok endişelendi hatta... Ama sonucta tum bu zorluklara değdi.
Album cıkacakken hamile kaldınız. Zor bir karar değil miydi?
- Ben hep cesur kararlar alan biriyim. Kadın cesur olmak zorunda. 10 şarkılık albumum yattı. Ozene bezene hazırladığım, dunya para harcadığım album oylece duruyor. Kariyerimi duzeltmem gereken bir yerde, vucudumu duzeltmem gereken bir yaşta gidip cocuk yaptım. Hodri meydan diyorum.
KEŞKE BEN DE
DAĞITABİLSEM
Evlilik nasıl gidiyor?
- Kavgalarımız, tartışmalarımız tabii ki var ama cok iyi arkadaşız. O bana her şeyin başının dostluk olduğunu oğretti.
Hayattaki onceliğiniz aileniz mi?
- Kesinlikle... İşimi de yapıyorum ama aile hayatını her zaman cok onemsedim. Geceleri gezmek, dağıtmak bana gore değil. Keşke yapabilsem. Konsere ya da sinemaya gitmeyi, arkadaşlarımla evde sohbet etmeyi daha cok seviyorum. Ama şimdi şarkı soylemeye kaldığım yerden başlayacağım.
Cak zaman kaybettim, cok ara verdim diye duşunmuyor musunuz?
- Dunyaya bakın, bircok star iki uc sene bir şey yapmadan oturabiliyor. Ama Turkiye’deki sistem ara verdiğiniz anda koltuğunuza başka birinin oturtulmasına dayalı. Surekli bir rekabet var. Sen diskalifiye olursun, yerine hemen yenisi konur. Ama benim boyle endişelerim yok.
ERKEKLER İNCE KADINA
BAKAR, DOLGUNU SEVER
Hamilelikten once 36 bedendiniz, dokuz ayda epey kilo aldınız. Fazla kilolar canınızı sıkıyor mu?
- Hayır, aksine doğumun beni guzelleştirdiğini duşunuyorum. Kend daha once hic bu kadar kadın, hic bu kadar seksi ve hic bu kadar guzel hissetmemiştim. Kocam evde beni “Monica Bellucci’m” diye seviyor. Ama yine de ağustos ayından itibaren goğuslerimi, karın ve kalca bolgemi toplattıracağım. Hafif rotuşlar olacak. Hayatımda ilk kez estetik yaptıracağım ama yuzume asla dokundurtmam.
Yani kilolardan operasyonla kurtulacak, yine inceleceksiniz.
- Yok, o kadar incelmek istemem. Yine dolgun kalmayı duşunuyorum. Yaptıracağım işlemler kendim ve eşim icin...
Nasıl yani?
- Hicbir erkek bir deri bir kemik kadın sevmiyor. Bana kayınvalidem soyledi bunu. Onlara bakarlar ama dolgun kadın severler.
Son olarak; yeni projeler ne durumda?
- Bayramda tek şarkılık bir single cıkaracağım. Eylul ayında Nedim Saban ile tiyatro yapmayı planlıyoruz. Ayrıca başka bir ekiple daha tiyatro projem var. Onumuzdeki sene en cok yapmak istediğim şey ise sit-com. Bugune kadar hep dram, hep ciddiyet gorduler. Oysa icimde eğlenceli bir kadın var. Huzun, dram ve hayatın gerceklerinden kopup hayatı ti’ye almak istiyorum.

ADA GORUNDU!
Ada’yı basından koşe bucak saklıyorsunuz...
- Bu nazar değecek korkusu ya da basına karşı alınmış bir tavır yuzunden değil ama... Hem dostumuz duşmanımız var hem de flaşlarla bu kadar erken tanışmasına gerek yok.
Ama uzaktan cekilmiş olsa da ilk fotoğrafı yayınlandı bile.
- Gorunmuyor ama helal olsun. Ada gorundu yani!

MADDİ SIKINTIMIZ YOK
Evinizi maddi sıkıntılardan oturu satacağınız yazıldı. Aslı var mı bunun?
- Yok oyle bir şey. Zekeriyakoy’de başka bir ev baktım, protokolde anlaştık. Şu an oturduğum ev beş katlı. Kadınlar temizliğe gelmekten kacıyor. Hamileyken de cok yordu ev beni. Buyukluğunden dolayı yani...

ALBUM COPE GİTTİ
YENİSİNİ YAPACAĞIM
Hamile kaldığım donemde hazırladığım albumu cıkarmadım, cunku ben tanıtımını hakkıyla yapacaktım ne de radyolarda yeterince duyurabilecektik. Yazı gecirmek icin bir klip cekecektik, sonra gorsellik sorun olacağından devamını getiremeyecek, konserlere gidemeyecektik. Şimdi bu album cope gidecek, yerine yenisini yapacağız.