İkoncan adı ile hayatımıza giren Eda Taşpınar, bu konuya son noktayı koydu ve dedi ki "herkes kendinin stilini yansıtır"...
“İkoncan” olarak hayatımıza giren, sonrasında bu unvanı unutturup televizyon programları, tasarımları ve sorf tutkusuyla adından soz ettiren Eda Taşpınar, ikon konusuna son noktayı As dergisine verdiği roportajda koydu: “Herkes aslında kendinin stil ikonudur. Sadece bunu bir tık oteye taşıyabilenler, başkalarının da stil ikonuyu olmayı başarabilirler.”
Neredeyse tum Turkiye adınızı biliyor ama, size “Eda Taşpınar kimdir?” diye sorsalar ne yanıt verirsiniz?
- Eda Taşpınar aslında icinizden biri... Sadece farklı bir hayat, farklı bir cevreye sahip ve bu farklarla gundemde olmayı başarmış, yetenekli, samimi yeni jenerasyon temsilcisi...
Hayatımıza “ikoncan” tabirini siz soktunuz. Peki stil ikonu olmanın bir sırrı var mı? Ya da herkes olabilir mi?
- Herkes aslında kendinin stil ikonudur. Sadece bunu bir tık oteye taşıyabilenler başkalarının da stil ikonuyu olmayı başarabilir.
Modaya ilginiz nasıl başladı?
- Her şey cocukluğumda başladı. Annemle terzilere, ayakkabı atolyelerine gitmeye bayılırdım. Yaşıtlarımın bebeklerle ve oyuncaklarla vakit gecirdiği zamanlarda benim en buyuk eğlencem, annemin ve anneannemin gardırobuydu. Eğitimim de bu tutkumla paralel olarak gelişti. 11 yaşında Miami’ye gonderildim. Boca Raton’da okuduktan sonra Robert Kolej’de eğitimime devam etmek uzere dondum. Devamında da Londra’da London College of Fashion ve Central School of St. Martins’de moda eğitimi aldım. Arta kalan zamanlarda moda fotoğrafcılığı ve şapka tasarımı gibi alanlarda calışmalarım oldu. Bu işin en guzel tarafı, Armani, Vivienne Westwood, Georgio Armani gibi dunyaca tanınmış bircok markada staj yapma imkanı sunmasıydı.
BİR KADINI SEKSİ YAPAN ŞEY TARZIDIR
Fiziğiniz cok duzgun ve sizinle ilgili haberlerde fiziksel ozellikleriniz cok on plana cıkıyor. O konuda ne duşunuyorsunuz?
- Oyle olduğunu duşunmuyorum ama insanların bu şekilde gormesi gururumu okşuyor tabii...
Her girdiğiniz ortamda dikkat cekiyorsunuz. İlgi odağı olmak nasıl bir his?
- Aslında o bakışları fark etmiyorum, cunku bir ortama girdiğimde genellikle dostlarım ya da tanıdıklarımla vakit geciririm. En korktuğum şeyse farkında olmadan birine kabalık yapmaktır.
Giyim konusunda affedemeyeceğiniz hatalar nelerdir?
- Hayatta her şey affedilebilir, buyuk konuşmamak lazım. Birisi bana gore uyumsuz giyinmişse, oyle gorunmek icin mutlaka bir sebebi olduğunu duşunurum. Eleştirmek yerine anlamaya calışırım.
Bir kadını guzel ve seksi yapan sizce kıyafetleri midir?
- Hayır, tarzıdır. Tarzını oluşturan unsurlar ise enerjisi, fiziği, hayat goruşu, secimleri ve stilinin butunudur. Kendiyle barışık olan her kadının kendine ozgu bambaşka bir ışığı vardır. İşte bir kadını guzel ve seksi gosteren budur.
AZRA’NIN BİRİNCİ OLMASI COK DOĞALDI
Kıyafeti tamamlayan biraz da ozguvense, kadın ozguvenini nasıl guclendirebilir?
- Oncelikle kendini iyi tanımalı. Ozguven, bir insanın neyinin eksik ya da neyinin tam olduğunu bilmesidir.
Kısıtlı miktarda paranız olsaydı, dolabınıza ne eklerdiniz?
- Sadece ayakkabı!
Dışarı cıkarken cantanızda mutlaka bulunması gereken eşyalarınız var mı?
- Ajandam, cep telefonum, nemlendiricim...
Biraz da “Yok Boyle Dans” yarışmasından soz edelim. O yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?
- Yarışmaya, cocuklara yonelik bir sosyal sorumluluk projesine hizmet ettiği icin katıldım.
Peki Azra Akın’ın birinciliği hakkında ne duşunuyorsunuz?
- Azra’nın 13 yıllık bale ve uzerine bunu destekleyen bir de tiyatro eğitimi var. Tabii ki Azra’nın birinci olması doğal...
YETENEĞİMİ NAKİTE CEVİRMEK KONUSUNDA BAŞARILI DEĞİLİM
Tasarım konusundaki yeteneğinizi nakite cevirebiliyor musunuz?
- Tasarımları nakite donuşturmek konusunda başarılı olduğumu duşunmuyorum. Ancak bu konuda beni yonlendiren cok değerli bir ekibim var. İleride daha iyisini yapacağıma inanıyorum.