• 19-07-2022, 03:42:18
    Stephen Hawking _ Zamanın Daha Kısa Tarihi - PDF -30 TANE HD RESİMLİ - Tek Sayfa

[CENTER] Ozgun kapak resmini Photoscape ile Turkceleştirdim. Cift sayfa olan taramayı tek sayfa olarak duzenledim ve icindeki resimleri hd olan ozgun baskıdan alarak yeniledim. Sonradan bulduğum tek sayfa duzenlemenin de 30 adet resmini yuksek cozunurluklu olan ozgun resimlerle değiştirdim. Cift sayfa olanı Nasa1 adlı bir arkadaşımız taramış. Tek sayfa duzenlemeyi paylaşan da Ayhanhocca nikli arkadaşımız. Her iki arkadaşımıza da cabaları icin teşekkur ediyorum. İlk iki link resimleri duzenlemeden dolayı ucuncu linke gore daha kucuk hd resimler var ama ilk iki linke fazladan Einstein, Newton ve Galile resimleri ekledim. Ucuncu link hd resimleri daha buyuk yerleşti. Haliyle hd resimler yuzunden her uc link boyutu yukseldi. Zaten 1mb olan normal resimli linki daha once sevgili JimPhelps tarafından yine bu bolumde paylaşılmıştı. Ayrı konu olarak paylaşmamın nedeni yuksek cozunurluklu resimlerle daha fazla kişinin dikkatini cekmek istememdir.İyi okumalar dilerim.

[CENTER][ Yazar: Stephen Hawking
    Yayınevi: Doğan KitapBizim dışımızda kendine ozgu gercekliği olan bir 'dunya' var. Bu dunyayı biz algılıyoruz ve anlam veriyoruz. Verdiğimiz bu anlam bizim davranışlarımızı yonlendiriyor.
    Nicin anlam veriyoruz, anlam vermesek olmaz mı? Bizi anlam vermeye zorlayan birileri mi var?
    Biz insanlar anlam verme makineleriyiz; her şeye anlam vermek zorundayız, cunku sinir sistemimiz oyle tasarlanmış.
    En klasik, en eski ve halen en yaygın anlam verme sistemleri dinler. Dinler insanın kim olduğu, dunyanın ve evrenin nasıl yaratıldığı, hayatın ve insanın nasıl oluştuğu ve nasıl yaşanması gerektiği ile ilgili anlam verme sistemleridir.

Uygar dediğimiz ulkelerde oldukca yaygın diyebileceğimiz bir başka anlam verme sistemi de bilimdir. Bilim "dışarıdaki gercek" ile "bilimsel gercek" arasındaki ilişkinin sorgulanması gerektiğini kabul eder ve tum calışmasını şuphe etmek uzerine kurar. Bilim insanı şuphe eden, sorgulayan, gozleyen, deney yapan insan olmalıdır. Bilimin temel amacı "gerceği" keşfetmektir.

Din şuphe eden, sorgulayan, gozleyen ve deney yapan insana iyi gozle bakmaz. Kendi dogmalarını olduğu gibi, hic sorgulamadan, koru korune inanan insanı makbul insan olarak gorur ve ona "iman etmiş insan - mumin" der.
    Din ve bilim tarih boyunca karşı karşıya gelmiştir ve şu anda ulkemde en sık rastladığımız catışmaların temelinde yatmaktadır.
    Zamanın Daha Kısa Tarihi'ni okurken evrenle ilgili duşuncelerin daha once ne olduğu ve zaman icinde nasıl değiştiğini gozlemledim. Bilimsel duşuncenin ozgurleştirici tutumunun onemini ve değerini bir kez daha yaşadım. Onemle oneririm.
    Arka kapak yazısını olduğu gibi alıyorum.

Zamanın Daha Kısa Tarihi
    Stephen William Hawking
    Ceviren: Selma Oğunc
    Evrenin bilinmezlerini hangimiz merak etmeyiz ki?.. Yalnızca
    bilinmezlerini değil, hakkında bildiklerimiz bile hala bir merak konusu değil midir?.. Evren nereden gelip nereye gidiyor? Onun hakkındaki bilgileri nereden ve nasıl elde ediyoruz? Ya da gercekten neyi ne kadar biliyoruz? Butun bu soruların yanıtını almak icin cağımızın en onemli fizikcisi Stephen Hawking'den daha yetkili bir başvuru duşunulemez herhalde. Hawking, bu konuda yazdığı ilk kitabı Evrenin Kısa Tarihi yayımlandığında gorduğu buyuk ilgi yanında bir o kadar da yeni bir talebi karşılamak zorunda kaldı.
    Stephen Hawking bu kez "Zamanın Daha Kısa Tarihi"ni yazarak
    evrenle ilgili tum kuramları yeniden ele aldı. Bilimsel olarak kanıtlar ile sonuclar elbette yeni kitabında da aynı. Ama bu kitabın en onemli farkı, onemli kavramları daha rahat anlaşılacak bicimde acıklamış olması. "Zamanın Daha Kısa Tarihi", cağdaş fiziğin en zor konularından soz eden ancak sıradan birine bile anlatmayı başarabilen bir kitap.

Hawking _ Zamanın Daha Kısa Tarihi - Eski Sayfa PDF - 30 TANE HD RESİMLİ - Tek Sayfa olarak 16 Mb:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Stephen Hawking _ Zamanın Daha Kısa Tarihi - Normal Sayfa PDF - 30 TANE HD RESİMLİ - Tek Sayfa olarak 14 Mb:
    Gizli İçerik:

Stephen Hawking _ Zamanın Daha Kısa Tarihi - Normal Sayfa PDF - 30 TANE "DAHA BUYUK HD RESİMLİ" - Tek Sayfa olarak 14 Mb:
    Gizli İçerik:
    [/B]