İm Yayın Tasarım
Boyut : 11.0x18.0
Sayfa Sayısı : 491
Basım Tarihi : Aralık 1995
Ceviren : Murat Temelli
Kapak Turu : Ciltsiz
Kağıt Turu : 1. Hamur
Dili : Turkce
* Varoluşa ilişkin
- Evren nasıl yaratıldı ve nasıl sona erecek?
- Madde nedir?
- Yaşam nedir?
- Zihin nedir?
gibi derin sorunlar yeni değildirler. Yeni olan şey, sonunda onları cevaplamanın sınırı uzerinde olmamızdır.
* Hicbir bilimsel sorun, evrenin nasıl varlığa geldiği konusundaki bilmeceden daha yıldırıcı ve daha temel değildir.
* Bu kitap din konusunda bir kitap değildir. Dahası, oncelikle dini yayınların yapıldığı konu uzerindeki yeni fiziğin etkisi hakkındadır.
* Bu kitapta okuyucu birtakım ızdırap verici matematik hesaplar ya da ozel bir terminolojinin ipleri arasında olduğu duşuncesiyle yıldırılmıyor.
* Kitap ilk olarak, ateist ve inanan her iki kesim icin, bilime ilişkin oncesiz bilgiyle, genel okuyucu icin tasarlandı. Bunun yanısıra, gercek bilgine yaraşır değerlerin bir kısmını da icine aldığını umuyorum.
* Bu kitabın anakonusu, Varoluşun Dort Buyuk Sorusu adını verdiğim şeyi icerir.
- Doğa yasaları nicin boyledir?
- Evren, nicin onu oluşturan şeylerden ibarettir?
- Bu şeyler nasıl ortaya cıktılar?
- Evren, organizasyonunu nasıl başardı?
* Kitabın sonuna doğru, bu sorulara deneme kabilinden verilen cevaplar ortaya cıkmaya başlar. cevaplar fizikcinin doğayı kavrayışı uzerine dayanır. Cevaplar butunuyle yanlış olabilirler, ancak fiziğe onları sağlamak icin eşsiz derecede bir imkan tanındığına inanıyorum. Garip gorunebilir, ama bana gore bilim, Tanrı'ya ulaşmada dinden daha kesin bir yol sunar.
* Kendi dini goruşlerimi dışarıda tutmaya calışmış olmama rağmen, baştan başa fizik hakkındaki sunuşum kacınılmaz olarak kişiseldir. Şuphesiz ki, coğu izdaşlarım, cizmeye calıştığım sonuclara sertce karşı karşı cıkacaklardır. Onların goruşlerine saygı duyuyorum. Bu sadece, bir insanın evreni algılayışıdır; başkaları da vardır. Kitabı yazmamdaki motivasyonum, gozun erişebildiğinden daha fazla bir evrenin varolduğuna inanmamdır.
Paul Davies
(Arka Kapak)
200 dpi - gri tonlama - tarama,duzenleme,yukleme-astro imdat
OCR+Optik scan'lı(tek sayfa)
OCR'li
orjinali
DUZENLENMİŞ HALİ - Teşekkurler rapunzel