selda bağcan son album selda bağcan yeni album yeni albumu 2011 son 2011 albumu
selda bağcan, 2011 album, yeni album, halkım, 2011 şarkıları, halkım albumu şarkıları, tyanıtımı, haberleri ve dahası burada arkadaşlar.

"Şarkılarım New York'ta diskolarda calıyor" diyen Selda Bağcan, 2011 de ki "Halkım" adlı albumu ile bomba gibi geliyor Melek'lerim

Selda Bağcan, “Halkım” adlı yeni albumuyle muzikseverlerin karşısında... “Benim şarkılarım dunyadaki adaletsizliğe karşı bir isyan” diyen sanatcı, uğruna hapse girdiği bir şarkısnın New York’taki diskolarda calınmasını şaşkınlıkla karşılıyor.

“Halkım”, goruşunuzu ortaya koyduğunuz gayet net bir Selda Bağcan albumu olmuş...

- “Halkım”, taş atan cocuklara yazılmış gibi algılandı. Bu da benim hoşuma gitti. “Diyarbakır’da ey halkım cocuklar vuruldular, geleceğin yıldızıydı onlar”... Bu lafları benden başka kimse soyleyemez, sıkar. Benim şarkılarım dunyadaki adaletsizliğe bir isyan. şimdi alemin soytarılarından bir cumle işitemiyoruz. Halbuki mizahın gorevidir eleştirmek...

2008’de cıkardığınız “Guvercinleri de Vururlar” albumune adını veren esere bu calışmada da yer vermişsiniz...

- Evet... Hrant Dink “Barış guvercinini vurmazlar” diyordu ama onu vurdular. şehrazat da buna istinaden bir şarkı yazdı ve bana “Okur musun?” diye sordu. Okudum. O şarkıya hacmini biraz daha genişleterek “Halkım”da da yer verdik.

Bir de “Tevhid Tabibi” adlı ilahiyi okumuşsunuz. ılahi okumanızın ozel bir nedeni var mı?

- Bu yeni bir şey değil. 1997’de de ilahi okumuştum. Kimse bana “yalaka, yandaş, yetmez ama evetci” demesin bu yuzden. ılahi okuyunca oyle olmazsın. Daha Ak Parti’nin AK’ı yokken ben “Erler Demine Destur Alalım” ilahisini soylemiştim. ılahi dinlemeyi seviyorum, bu yuzden her albumumde de okumak isterim.

ZARA’DAN YETENEK FIŞKIRIYOR

“Halkım” albumunun cıkış noktası ne?

- Bu albumun cıkış noktası “Erzincanlı” şarkısıdır. Ben bir şarkı bulunca hemen studyoya girerim cunku... “Erzincanlı”nın muhteşem bir melodisi var ve ben hit olacağım diye bağırıyor.

Kimin eseri?

- Fethi Perilioğlu’nun... Ben Unkapanı’nda bulunduğum icin bestekÂrlarla yuz yuze goruşebiliyorum. Fethi Perilioğlu koridorlarda gezer, bazen yanıma uğrar, bir besteyi işaret eder. Ama ben başka bir şarkıyı secerim. Bu kez de getirdiği CD’de “Erzincanlı”yı bulup aldım. Bana “Unkapanı, kurt kapanı... Ne işin var orada?” diyorlar ama bestekÂrlar da oraya gidiyor.

Albumun cıkış noktası “Erzincanlı” ise neden adını “Halkım”dan aldı?

- “Yaa, bu da bir ‘Sivas’ın Yollarına’ dedi, şimdi de sıra ‘Erzincanlı’ya geldi” demesinler diye... Ayrıca “Halkım” gercekten yakışan bir isim oldu.

Ben “Bir Daha Gul Samsun’dan” eserinin hikayesini de merak ettim...

- Mahzuni şerif’in bestesi bu eser. Daha once birkac kişi soyledi ama iddia ediyorum ki en guzel ben okudum. Her zaman mutevazıyımdır ama konu Ataturk olunca başka bir heyecanla soyleniyor eser...

Albumde Zara’yla duet yapmışsınız. Onu secmenizin ozel bir nedeni var mıydı?

- “Can Cana Olunca” icin gırtlağı donen bir halk muziği sanatcısı duşundum, genclerden kim var dedim? Zara var tabii ki. Nasıl guzel soyluyor, yetenek fışkırıyor.

MOS DEF’E 50 MİLYON DOLARLIK DAVA ACTIK

Sizin seslendirdiğiniz “ınce ınce Bir Kar Yağar”ı Mos Def adlı bir muzisyen “Supermagic” adlı şarkısında kullandı. Bunun icin dava acacağınız soylenmişti, ne oldu o konu?

- O kişi şarkımı kullanınca Amerika’daki Turkler “Bundan haberiniz var mı?” diye mail yolladı bana. O sayede haberim oldu. 2005 yılında ıngiltere’de “Turkulerimiz 2” adlı bir albumum yayınlanmıştı. Onlar, boyle bir hakları olmamasına rağmen Amerika’daki bir firmaya satmışlar. şarkı once Dr. No diye birine verilmiş, sonra da Mos Def’e gitmiş. Paylaşamadılar şarkıyı. Ama Turkiye’dekilerin Amerika’da dava acma hakkı yokmuş, biz de oradan bir avukat bulduk, davayı oradan actık. Halen devam ediyor.

Ne talep ediyorsunuz?

- 50 milyon dolar. Bir izin alsalardı, bunlar olmazdı... Bu arada altyapısı rock olan “Kaldı Kaldı” diye bir şarkım var, o da New York’ta diskolarda calıyormuş. O şarkı icin hapse girdim, şimdi diskolarda calıyor. Komik...

TEOMAN’A “ŞARKIYI ALMAYIN” DEMİŞTİM

Aynı şarkıyı Teoman da yeni albumu “Aşk ve Gurur”daki “Tek Başına Dans” şarkının giriş muziği olarak kullandı. Sanırım bunun izni alınmıştır?

- Biz izin vermedik aslında. “şarkıyı almayın” dedik ama aldılar.

Neden izin vermediniz?

- Amerika’daki dava surecini etkilemesin diye... Bir de şarkı oraya hic yakışmamış, dam ustunde saksağan vur beline kazmayı olmuş! Bence Teoman’ın buna ihtiyacı yoktu ama gonul bu, istemiş yapmış. Bize telefon actılar, “Hayır, vermiyoruz” halbuki.

ULUSAL OLMADAN ULUSLARARASI OLUNAMAZ

Siz uluslararası platformda bircok başarı kazandınız ve sizi oven bircok makale yayınlandı... Yurtdışına acılmak isteyen genc şarkıcılara ne oğut vermek istersiniz?

- Oğut demeyelim de, ben her zaman şunu soyluyorum: Ulusal olmadan uluslararası olunamaz. Selda Bağcan’ın başarısı buradan geliyor, kendi ulkemin muziğini yaptığım icin...