• 19-07-2022, 03:06:14

"Bu kitapta, gece gokyuzune duyduğumuz, bize gecmişten miras kalan hayranlık ile cağdaş gokbilim sayesinde elde ettiğimiz olağanustu goruntuleri ve şaşırtıcı bilgileri birleştirmeye calıştım. Cağdaş gokbilimin temel fikir ve kuramlarını, hemen hemen hic bilimsel bilgi birikimi olmayan bir insanın bile anlayacağı bicimde anlatmaya caba gosterdim. Bu fikir ve kuramları gece gokyuzuyle ilgili kendi deneyim¬lerimizle ve gecmişten devraldığımız kulturel mirasla ilişkilendirebilmek icin, calışmamı, kuyrukluyıldızlardan kuazarlara, yirmi tane cok bilinen gokcismi uzerinde yoğunlaştırdım. Bu cisimlerden cıplak gozle gorulebilenler eski cağlardan beri bilinmektedir, her cağda ve pek cok kulturde mitolojik oykulere konu olmuşlardır. Bununla birlikte gercek do-ğaları ancak yuzyılımızda, pek coğununki ise son yirmi yılda ortaya cıkarılmıştır. Geri kalanların tumu, biri (3G273 kuazarı) dışında, en azından iki yuz yıldır bilinmektedir ve iyi bir durbun ya da kucuk bir teleskop yardımıyla gorulebilirler.
    İcinde yaşadığımız evrenle ilgili bildiklerimizi bu yirmi gokcisminden yola cıkarak gozler onune sermeye calıştım.?
    Michael Rowan-Robinson

Michael Rowan-Robinson - Yıldızların Altında
    TUBİTAK, 2000, 190, Bilim
    Ceviren Murat Alev
    Tıpkıcekim PDF, Clearscan

Bu kitap ilk kez forumumuzda paylaşılmaktadır.

Lutfen forumun linklerine sahip cıkın.
    Forumun adresini verin ailemize katılsınlar.
    Forum paylaşım-katılım kulturudur.
    Harcanan emek bu forumun gelişmesi icindir, sahip cıkalım.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.