• 19-07-2022, 03:02:33

Henry Rosovsky- Universite: Bir Dekan Anlatıyor, Ceviri:Sureyya Ersoy, TUBİTAK Populer Bilim Kitapları:6, ISBN:975-403-005-7, 316 sayfa, 17. Basım:Ocak 2004, TUBİTAK, Ankara.

Tarayan arkadaşa teşekkur ederim.
    Sadece birkac sayfayı yeniden taradım.
    Sayfa kenarlarını temizledim ve dosya boyutunu duşurdum.

Henry Rosovsky, dunyanın en nitelikli universitelerinden biri sayılan Harvard Universitesi'nin en buyuk fakultesi olan Fen-Edebiyat Fakultesi'nde onbir yıl dekanlık yapmış, konusunda yetkin bir kişi. Amerikan universitelerinin gizli ic kimliği, eğitimin niteliği, gerek oğrenci gerekse oğretim gorevlisi olarak sivrilmenin koşulları, kitapta acık ve nukteli bir dille anlatılmış. Oğrenci, oğretim uyesi ya da yonetici olarak universiteyle ilişkisi olmuş herkes, kendi yaşantıları ile bu kitapta anlatılanlar arasında benzerlikler bulacak... Anlatılanların coğu, yalnızca Amerikan universitelerine ozgu değil. Genelleme yapılacak olursa, tum universitelerin birbirlerine oldukca benzer yonleri olduğu soylenebilir; ancak sorunlar temelde aynı da olsa, cozumler ve yaklaşımlar farklı olabiliyor.

İCİNDEKİLER
    Giriş /1
    Onsoz /3
    Bir Tanıtma Mektubu-En İyilerin Ucte İkisi-Dekanın Bir Gunu
    Oğrenciler /51
    Universiteye Bağlı Kolejler-Okul Secmek-Temel Kultur Eğitiminin Amacları- Harvard'ın Cekirden Programı- Lisansustu Oğrenciler
    Profesorler /161
    Akademik Yaşam- Surekli Kadro Sistemi:Anlamı-Surekli Kadro Sistemi:Bir Ornek-Bezginlik, Kıskanclık ve Diğer Tur Acılar-Universite Piyasası
    Yonetim /247
    Dekanlık Gorevi-Universite Yonetimi- Sonsoz

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.