Tiyatro ve sinema dunyyasının usta oyuncularından Fatoş Sezerli, hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor ve sevenlerine de sabır diliyoruz.
Meleklermekani.com
Dun sabah Kurtuluş'taki evinde olu bulunan sinema sanatcısı Fatoş Sezer, Şişli Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Uykusunda gecirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden 53 yaşındaki Sezer'in cenazesine oğlu Cağrı Nakipoğlu ile yakınları katıldı.Sezer'in cenazesine sinema dunyasından kimsenin katılmaması dikkat cekti.
"KENDİSİNİ, YATAĞINDA YATAR ŞEKİLDE BULDUM"
Annesini eve geldiğinde olu bulduğunu kaydeden oğlu Cağrı Nakipoğlu, "Annemi kaybettik 53 yaşında. Ben akşam eve geldiğimde kendisini yatağında yatar şekilde buldum. Baktım hayatını yitirmiş. Daha sonra da bu işlemler oldu. 53 sene yaşadı. Bu 53 sene icine cok guzel anılar da sığdırdı. Genelde hic beraber oturmadık. Ben İstanbul'dayken o Fransa'da tiyatro yapıyordu. Ben eğitimim icin yurt dışına cıktığımda o Turkiye'ye gelmişti. Zor bir hayat yalnız başına olmak kolay değil. Bunu da cok iyi idame ettirdi; cok gucluydu. Aynı gucle de gidiyor " dedi.
CENAZESİNE SİNEMA DUNYASINDAN KİMSE KATILMADI
Fatoş Sezer'in Şişli Camiinden kılınan cenaz namazına sinema dunyasından katılımının olmaması dikat cekti.
Unlu oyuncunun cenazesine senaryo yazarı oğlu Cağrı Nakipoğlu ile yakınlarından başka katılan tek isim senaryo yazarı Kandemir Konduk'du. Cenaze namazı sırasında, oğlu Cağrı Nakipoğlu annesi gulerek son yolculuğuna uğurladı. Sezer'in cenazesi Şişli Camii'nde oğle namazına muteakip kılınan cenaze namazının ardından yakınlarının omuzlarında cenaze arabasına konuldu. 53 yaşında hayata gozlerini yuman sinema sanatcısı Fatoş Sezer'in cenazesi Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
SİNEMA SANATCISI FATOŞ SEZER
1984 yılında 'Gonlum ve Ben' filminde ilk kez kamera karşısına gecen Sezer 40'ı aşkın sinema filminde rol aldı. 1988 yılında 25. Antalya Film Festivalinde Halit Refiğ'in 'Kurtar Beni ' filmindeki roluyle en iyi yardımcı kadın oyuncu secildi.Sezer, " Hayallerim Aşkım ve Ben, " Ah Belinda " , "Asiye Nasıl Kurtulur ? " "Kurtar Beni " ve " Hanım " gbi bircok filmde oynadı.Ceşitli reklam filmlerinde de rol alan Sezer, 'Sıla' adlı dizide, 'Sevdalı Bulut', 'Nereye Payidar', 'Simyacı' ile ceşitli tiyatro oyunlarında da sahne aldı. Sezer, son olarak 'Rugby Turkiye' ve 'Auto Turkiye' isimli dergilerin sanat yonetmenliğini yurutuyordu.