Mahidevran Sultan yani Nur Aysan'ın hayali magazin muhabiri olmakmış Melek'lerim

‘Muhteşem Yuzyıl’ın gururlu ve mağrur Mahidevran’ı Nur Fettahoğlu, uc yıl suren evliliğine gectiğimiz ay nokta koydu. Kendine yepyeni bir hayat kuran ve artık eski soyadını kullanmaya başlayan oyuncu, değişen yaşamını ilk kez Hafta Sonu'na anlattı. Mahidevran Sultan’ın ruyalarına girdiğini soyleyen Fettahoğlu, “Saraya adım attığımda sanki onun ruhu icime giriyor. Cok etkileniyorum” dedi ve guzel gozleri yine huzunlendi.
Artık carşamba geceleri butun planlar iptal ediliyor ve herkes ‘Muhteşem Yuzyıl’ı izliyor. Peki Mahidevran’a gelen tepkiler nasıl?
Dun bir kız cocuğu yanıma geldi. İmza istedi ve “Dizide cok kotusun ama sen gercekte cok iyisin” dedi (guluyor). Kimilerinin Mahidevran’a gercekten ici acıyor, kimileri de cok kızıyor. Ozellikle araştırıp hayatını okuyanlar, ileride yaşayacaklarını bildikleri icin cok uzuluyor. “Bu Suleyman sana yapılanları gormuyor mu?” diyorlar.
Diziden teklif gelmeden once Mahidevran Sultan’la ilgili bilgi sahibi miydiniz?
Teklif gelmeden once Mahidevran’ın ne kadar acılar cektiğini ve yaşadıklarını bilmiyordum. Senaryoyla birlikte, araştırdım ve oğrendim.
Secme şansınız olsaydı, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki hangi kadın olmak isterdiniz?
O donemde olmak istemezdim. Ama “Ol” desen yine Mahidevran olurdum herhalde. Acılar ve zorluklar…
Hic ruyalarınıza girdi mi?
Girmez mi! İlk zamanlar, saraya adım attığımda sanki onun ruhu giriyordu icime. Ağlama sahnesi icin hazırlık bile yapmıyorum, onun yaşadıkları beni o kadar etkiliyor ki, hemen ağlamaya başlıyorum. Ruyalarıma giriyor.
Tiyatrocu olma hayalleri kurarken, nasıl bankacı olduğunuzu merak ediyorum.
Ablam bankacıydı. Bir gun onu ziyarete gittim. Yanında ust duzey yoneticilerden biri vardı. “Sen neden bankacı olmak istemiyorsun?” dedi. Onun uzerine ben bankacılık sınavlarına girdim, kazandım ve bankada calışmaya başladım.
Bir sozle, hayatınızın yonunu değiştirdiniz yani.
Enteresanımdır ben. Ama bankacılık bana gore değildi. Oradan ayrıldım ve bu kez de televizyonda calışan ablamın yardımıyla, rakamlarla da aramın iyi olması nedeniyle, borsa muhabirliğine başladım. Bunların hepsi bir adım. Denemeseydim belki de oyuncu olamayacaktım. İyi ki bu meslekleri yapmışım.
Magazin muhabiri olmak ister miydiniz?
Borsa muhabirliğindense magazin muhabiri olmayı isterdim (kahkahalar). Cok ciddi soyluyorum. Borsa, cok resmi ve kendinden hicbir şey katamıyorsun. Hep aynı şeyleri konuşmak bende gerginlik yaratıyor. Yenilik olması lazım.

ROPORTAJIN DEVAMI HAFTA SONU DERGİSİNDE