zaga band, grubu, z raporu, yeni albumu, yeni şarkıları, haberleri ve merak ettiğiniz tum havadisleri burada arkadaşlar.

Okan Bayulgen'in programında ki muzik grubu Zaga Band 'Z Raporu' adlı bir album cıkardı ve haberlerini sizinle paylaşıyoruz Melek'ler.
Uzun yıllar Okan Bayulgen’in programlarında calan Zaga Band grubu, “Z Raporu” adında bir album cıkardı. Bayulgen’in “ayılar” diye hitap ettiği Tuncer-Yusuf Tunceli kardeşler ve Murat Copur’a bu ilk albumlerini ve unlu şovmenle yollarını neden ayırdıklarını sorduk.
Zaga Band, yaklaşık 10 yıllık bir grup. İlk olarak o klasik soruyu soralım; neden album icin bu kadar yıl beklediniz?
Tuncer Tunceli: Biraz tembelliğimizden kaynaklandı aslında. Grubun son şeklini alması, son dort yılda oldu. Okan (Bayulgen) Yusuf’u Mojo’da dinlemiş, “Super bir adam buldum” deyip programa onu getirdi. Bizim kardeş olduğumuzu bilmiyormuş. Okan sayesinde abi-kardeş bir araya geldik. Sonra gruba Murat dahil oldu, onunla da kardeş olduk. Grup son şeklini aldığında da album yapmayı duşunmeye başladık. Kayda girdik, mikslere cok ozendik, uygun firma aradık, iyi bir klip fikri bulmaya calıştık... Sağ olsun Okan da devreye girdi. Neticede album sureci iki seneyi buldu. Programa da ara vermemiz, albumu tamamlamak icin bize fırsat yarattı.
Yusuf Tunceli: Tembellik işin şakası tabii. Haftanın uc gunu program olması, album calışmalarını yavaşlatıyordu.
İlk klibinizin hayranlarınızdan gelen videolardan oluşacağını duydum. Tamamladınız mı?
Tuncer: “Machine in My Head”e cekiyoruz klibi. Bu 15 saniyelik bir melodiydi, onu tam bir şarkı haline getirdik. Şu an elimizde 150-200 klip goruntusu var. Şarkı uc dakika ama gelen tum goruntuleri kullanmaya soz verdik. Uzerinde calışıyoruz.
Okan Bayulgen olacak mı klipte?
Tuncer: Klibin başında var, devamında olur mu bilmiyorum.
İLETİŞİMSİZLİK VE YANLIŞ ANLAMA
Okan Bayulgen, Nihal Yalcın’ın canlandırdığı Nahide Ekengil tiplemesine album yaptığı icin programdan ayrılma kararı aldığınız soyleniyor, doğru mu bu iddia?
Tuncer: Bir iletişimsizlik ve yanlış anlamadan dolayı oldu... 10 sene cok uzun bir sure, zaman zaman aile icinde bile olur dargınlıklar. Biz o sırada zaten album yapıyorduk. Sanki Okan bizim elimizden tutmuş da doktora goturuyormuş gibi, “Hadi şu cocuklara bir album yapalım” dermiş gibi yanlış bir algı var. Ben bugune dek 250 albumde caldım, bir suru jingle yaptım. Benim icin album cıkarmak bir şey değil ki! Okan bu albumun dorduncu uyesi ve onsuz olmasını istemedik. Programdan ayrıldığımız zaman da bu konuda fazla konuşmadık. Ortada sarf edilmiş tek bir kotu cumle yok. O donemin gecici olduğu belliydi. Birbirimizle veya arkadaşlarımızla da konuşmadık bu konuyu, oturup albume calışmaya devam ettik. Sonra Okan’la yeniden karşılaştığımızda birbirimize sarıldık. 15 dakikayı gecmedi bu konu uzerinde konuşmamız. Gercek dostluklar boyledir zaten, kaldığın yerden devam edersin. Ayrıca Nihal’in bu olaylarla hic ilgisi yok.
Artık albumu olan bir grupsunuz. Okan Bayulgen’in ismiyle anılmak sizi rahatsız ediyor mu?
Tuncer: Beni ilgilendiren tek şey muzik. Biz bir eser verdik, insanlar sever ya da sevmez. Bizi “Disko Kralı” ile anabilir, “Disko Kralı’ndaki elemanlar” diyebilir ya da “Okan’ın adamları” diyebilirler. Bu gurur duyulacak bir şey.
ONA HAYIR DEMEK İMKANSIZDI
Tekrar programda yer almayı duşunur musunuz?
Tuncer: Olabilir tabii, eğer Okan da isterse doneriz. Biz dunya capında bir grup da olsak, Grammy de kazansak, Okan cağırdığı zaman koşa koşa gideriz. Cunku orası bizim yerimiz. Evimiz gibi.
Başka bir programdan teklif gelse gider misiniz?
Yusuf: Zaman zaman boyle teklifler oldu ama ben nazikce geri cevirdim. Bizim amacımız televizyon değildi ki, baştan beri albumdu. Hayat oyle bir adam cıkardı ki karşımıza, ona hayır demek imkansızdı. Okan son noktadır, onun uzerine birisi gelir mi, bilmiyorum...
ANNEMİZİ KAYBETTİĞİMİZDE BİLE PROGRAMA CIKTIK
Canlı yayında calmanın ne gibi zorlukları var?
Tuncer: Sevilen rock gruplarının şarkılarından kısa kısa tuşlar yapıyoruz. Herkes işimizi bundan ibaret zannediyor ama hic oyle değil. Yayına tanımadığımız konuklar da geliyor, onları ve konuşmalarını takip etmeniz, o sırada garip kacacak bir melodi calmamanız lazım.
Sizin hic ortama uymayan bir şarkı caldığınız oldu mu?
Tuncer: Ben ilk zamanlar buyuk bir hata yaptım. Deprem zamanında oldu sanılıp morga kaldırılan, sonra olmediği anlaşılan bir adam gelmişti studyoya. Ben onu tanımıyordum. Hani duygusal bir şey anlatılırken komik bir melodi calarsın ya arkadan, ben de oyle bir şey yaptım. Okan o anda gozlerini fal taşı gibi actı ve ben “Eyvah!” dedim.
Yusuf: Programda asık suratlı olma şansın bile yok. “TV Makinası” zamanında annemizi kaybetmiştik ama programa cıktık. Okan “Cıkmayın” dese de annemi toprağa verdikten sonra yayına cıktık ve ağlamadık. Boyle olmak zorunda, cunku o 70 milyonun seyrettiği bir program.
HAKİKATEN AYI GİBİ CALIYORUZ!
Okan Bayulgen, size programda “ayılar” diyordu. Bundan rahatsız olmadınız mı hic?
Murat Copur: Biz de hakikaten ayı gibi calıyoruz! Zaten rock yapıyoruz, buyuk bir ses cıkıyor. Bir de televizyonda bir gorselliğe ihtiyacınız var, biz yaptığımız hareketlerle de o gorselliği sağlıyorduk.
Yusuf: Ayılar, benim programa girmemle başladı. Cok sert caldığım icin “ayı ayı” diye bağırmaya başladı Okan. Grup rock muziğe donunce, “ayılar” olduk. Biz değil ama bizim adımıza rahatsız olanlar var. Sokakta cevirip soranlar oluyor “Okan neden ayı diyor size?” diye. Biz ayı olduğumuzdan değil tabii, calışımız sert olduğu icin...
SERMİYAN’LA ŞARKI YAPTIK
Sermiyan Midyat’a gitar dersleri veriyormuşsunuz. Nasıl kesişti yollarınız onunla?
Tuncer: Evet, beş aydır Sermiyan’a gitar dersi veriyoruz. Cahit Berkay aracılığıyla birlikte calışmaya başladık, sonra da cok iyi dost olduk. Cok kabiliyetli bir adam, gosterileni anında kapıyor. Şimdi cok iyi gitar calıyor, ustune biraz gitse gitarist olacak. Birlikte şarkı bile yaptık. Onun sozleri vardı, benim bir bestemle birleştirdik. Sanırım o şarkı Sermiyan’ın başlayacağı bir dizide kullanılacak.
HEAVY METAL DEĞİL ROCK GRUBUYUZ
Tuncer: Biz heavy metal değil, rock grubuyuz ve farklı muzik turlerini dinliyoruz. Led Zeppelin, Deep Purple, Metallica sevmenin yanı sıra reggae de dinliyoruz, blues ve country rock da seviyoruz. Albumumuz de butun bu dinlediklerimizin bir Z raporu gibi.