Kıymetli Karagoz Fethi TEVETO?LU'nun "Suleyman Paşa" isimli eserini yakın zamanda takdim etmişti. Fakir de bu konuya yazdığım yorumda Sami Bey'in ifÂdÂtından bahsetmiştim. Bu def'a takdime cesaret ettiğim eser, işte bu Sami Bey'e aittir. Suleyman Husnu Paşa'nın fikirleri ve icraÂtı yanında, Sultan 5. Murad'ın culusundan başlayarak Sultan 2. Abdulhamid devrinin ilk zamanları boyunca yapılan anayasa ilanı munakaşaları, 93 Harbi'nin idaresi gibi hususlarda malumat vermektedir.
Hayfa ki kitabın sonunda ve zeylinde birkac sahife eksik. Bununla beraber, gerek muhtevası ve gerekse -yakın zamanda takdim edeceğim-devre ait eserlerin kaynakcalarında adının sık gecmesi hasebiyle, takdiminden kendimi alamadım. Ola ki dostlarımızın himmetiyle eksikleri tamamlanır.
Fakirin kitaplığından cıkarılarak Sevgili Viktoriya Istomina tarafından taranmıştır. Yazı cevrimi fakirin elinden cıkmadır.
Hayfa ki kitabın sonunda ve zeylinde birkac sahife eksik. Bununla beraber, gerek muhtevası ve gerekse -yakın zamanda takdim edeceğim-devre ait eserlerin kaynakcalarında adının sık gecmesi hasebiyle, takdiminden kendimi alamadım. Ola ki dostlarımızın himmetiyle eksikleri tamamlanır.
Fakirin kitaplığından cıkarılarak Sevgili Viktoriya Istomina tarafından taranmıştır. Yazı cevrimi fakirin elinden cıkmadır.