İnsanoğlunun bugune kadar getirdiğtoplumsal yaşamın yanında mutlaka bir ezoterik taraf da olmuş ve farklı bir dunya tarihi cizmiştir.
Bu ezoterik tarihe gore cok daha farklı bir dunya ve yaşam bizi beklemektedir ve bu yeni yaşam kuşkusuz alışık olduğumuzdan cok daha farklı, ancak dunyamız acısından cok daha olumlu ve yepyeni bir form olacaktır.
HÂlihazırda bizleri yoneten dunyasal guclerin yerine, goksel guclerle yaşamına yon vermek isteyen bircok kişi, gunumuzde hakim olan inanc, ideoloji ve yaşam bicimlerinin otesindeki cıkış yolunun eski “kadim bilgelikte” olduğunun farkına varmaya başlamıştır.
Kadim Cadılık Oğretisi’nin temeli de işte o “kadim ezoterik bilgeliğe” dayanmaktadır.
Bugun cadı dediğimizde genelde birine buyu yapan kişi aklımıza geliyor. Oysa bunlar bizim filmlerde gorduğumuz gibi ellerinde ucan supurge olan, siyah cubbeli, kazan kaynatan kocakarılar değildir.
Wicca’da buyu, bir başkasının iradesine yapılan bir eylem değil, ancak kişinin kendini geliştirmesinin bir yoludur. Bir ceşit ayindir. Bu ayinin ya da daha genel bir ifade ile rituelin amacı sadece yapan kişinin hayrına ve sadece kendi gelişimi icindir. O kendi ic dunyasın- da sadece Dunya ve Evren ile birliği amaclayan ve kendi tekÂmulunu gozeten kişidir.
Ulkemizde bu konuda bir yayın olmadığı icin bu kitabın onemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Hadi gelin Wiccanlar’ın o gizemli dunyasına birlikte adım atalım...
Yayınevi: Sınır Otesi
Basım Yılı: 2012
Aranabilir PDF
Mediafire