Melisa Aslı Pamuk, soyleşi roportaj, yarışmaya nasıl katıldı, guzellik kralicesi, kralice olmadan once, demet akalın, haberleri vce dahası burada arkadaşlar.

Hurriyet Kelebek sayfasına guzel bir roportaj veren yeni guzellik ralicemiz Melisa Aslı Pamuk hakkında merak ettiklertiniz burada Melek'ler.
Roportaj: Gulbahar KARAKUŞ Fotoğraflar: Sinan OZBALKAN MekÂn: Mia Mensa
Miss Turkey 2011’e başvurduğunda fazla kiloları nedeniyle cok fazla şans tanınmayan Melisa Aslı Pamuk, hırs yaptı ve iki ayda zayıfladı. Turkiye’nin yeni kralicesi secilen 20 yaşındaki guzel, şimdi asıl buyuk finale hazırlanıyor. Pamuk, eylul ayında Brezilya’da duzenlenecek Miss Universe’te (KÂinat Guzellik Yarışması) Turkiye’yi temsil edecek.
Mankenlik yapmaya nasıl başladınız? Azra Akın’dan ilham aldığınız doğru mu?
- Azra Akın, Turkiye ve dunya guzeli secildikten sonra, mankenlik yapmak istediğime karar verdim. “Ben de bir Turk kızı olarak, Azra Akın’ın başardıklarını yapabilirim” diye duşundum ve fotoğraflarımı bir ajansa gonderdim.
Kac yaşındaydınız o zaman?
- 14... Hollanda’da kısa filmlerde ve reklam filmlerinde de rol alıyordum. Cok hoşuma gidiyordu bunları yapmak. Bir taraftan da okula devam ediyordum. Sonra etrafımdakiler “Turk kızısın, cok guzelsin. Neden şansını Turkiye’de denemiyorsun? Orada şansın daha acık olur” demeye başladı.
Siz de boylece Hollanda’dan Turkiye’ye gelmeye karar verdiniz...
- İstanbul’a gidip geliyordum zaten. İstanbul’u ve Turkiye’yi cok seviyorum. Universitede Psikoloji okumaya başlamıştım. Okulu dondurdum ve İstanbul’a gelip şansımı burada denemeye karar verdim.
Bu kararda aldığınız bir iş teklifinin mi etkisi oldu, yoksa aniden “Ben gidiyorum” mu dediniz?
- Hayır, bir iş teklifi almamıştım. Zaten ilk amacım buradaki insanları tanımaktı. Nasıl calıştıklarını merak ediyordum, cunku Hollanda ve Turkiye cok farklı. Hollanda’da daha acık konuşabiliyorsun, daha rahatsın...
HOLLANDA’DA DAHA RAHAT GİYİNEBİLİYORSUNUZ
Hollanda hangi acıdan daha rahat? Burada bir sorun mu yaşadınız?
- Hayır, burada bir sorun yaşamadım ama Hollanda’da daha rahat giyinebiliyorsunuz mesela, burada dikkatli olmanız gerekiyor. Burada birileriyle konuşurken cok samimi olmamak gerektiğini, karşı tarafın farklı duşuncelere kapılabildiğini gordum. Hollanda’da boyle bir şey yok. Orada herkesle arkadaşlık kurabiliyorsun, daha samimi olabiliyorsun.
Ne kadar oldu İstanbul’a geleli?
- Dokuz ay... İlk olarak 2009’da Best Model of Turkey yarışmasına katıldım. Oradaki model arkadaşlarım sayesinde modacılarla tanıştım. Etrafımda “Miss Turkey’e katılsana” diyenler coğaldı. Benim de aklımda vardı ama kendimi hazır hissetmiyordum. Sonra Uğurkan Erez’le calışmaya başladım ve onun ekibindeki kişilerden de boyle şeyler duyunca, şansımı denemeye karar verdim.
Bu kararınıza ailenizin tepkisi nasıl oldu?
- Ailem once cok korktu. “Genc bir kız İstanbul’da tek başına ne yapacak?” diye duşunduler. Ama sonra kararım onları da sevindirdi. Buradaki akrabalarım zaten oyunculuk ve mankenlik yapmak istediğimi biliyordu, bu konuda bana hep destek oldular. Babam da (Kadir Pamuk) gecmişte oyunculuk yaptı, ayrıca halam da (İnci Pamuk) oyuncu. Onlar bana surekli “İstediğin işi, duzgun bir şekilde yap” diyordu. Desteklerini hicbir zaman esirgemediler, şimdi de gunde en az 10 kez telefonda konuşuyoruz.
AKBAĞ’IN AZARLAMASI BENİ MOTİVE ETTİ
Kamp surecinde dokuz kilo verdiğiniz yazıldı, doğru mu bu?
- Dokuz kilo değil. O kadar da kilolu değildim. (Guluyor) Uc haftada dort-beş kilo verdim. Juri bana sık sık “Kilo vermen gerekiyor” diyordu. Son sekiz kız varken, Demet Akbağ biraz kızdı, “Kac haftadır buradasın, kilo veremiyorsun. Ne yapacağız seninle?” diye. O zaman cok moralim bozuldu ama bu durum beni motive de etti.
Neler yaptınız kilo vermek icin?
- Demet Akbağ’ın o konuşmasından hemen sonraki gun spora başladım. Normalde yediklerimin yarısının yarısını yedim, gunde uc litre su icmeye başladım. Evde diğer kızlarla “Koşu bandına ben bineceğim” diye kavga ediyorduk resmen. (Guluyor)
Diyetisyeniniz yok muydu?
- Vardı, eve de diyet yemekleri geliyordu ama ben yemiyordum, cunku tatlarını sevmemiştim. Ben yemek yemeyi seven bir insanım. Ailem Hataylı, bizim oranın yemeklerini bilirsiniz... İşin kotusu, yediğim zaman kilo alıyorum ama artık surekli dikkat edeceğim.
İKİNCİ YA DA UCUNCU OLURUM DİYE DUŞUNDUM
Kamp sureci nasıldı? Diğer kızlarla aranızdaki rekabet ne durumdaydı?
- Kamp boyunca 15 kız bir evde kaldık. Her hafta bir kişi eleniyordu. Yarışmadan once kızlarla pek iyi gecinemezdim, erkek arkadaşlarımla erkek gibi takılırdım. Ona rağmen kamp sureci benim icin rahat gecti. Rekabet tabii ki vardı, neticede herkes birinci olmak icin katılmıştı o yarışmaya. Dedikodu da oluyordu. Butun bunların dışında, ailemden uzak kalmak ve kilo vermek beni zorladı.
Hic “Ben cok guzel bir kızım, kesin birinci olacağım” dediniz mi?
- Yok, oyle anlarım olmadı. Başlarda kendime guveniyordum ama daha sonra birincilikten vazgecip “İnşallah derece alırım” demeye başladım. Cunku herkes cok guzel geliyordu bana. Son haftalarda ise kendime “Sen ne diyorsun? Birinci olmak icin bu yarışmaya katıldın!” dedim ve biraz daha sıkı calışmaya başladım. Yine de ikinci ya da ucuncu olurum diye duşunuyordum. Son uce kaldığımda, Ecehan’ın birinci olacağını duşundum. Sahnedeki o anlar insana cok uzun geliyor. İsmimi duyduğumda bir garip oldum, ağladım, guldum...
Kralice secildikten sonra neler hissettiniz?
- İlk uc gun kendime gelemedim. Dışarı cıktığımda insanlar beni tanımaya başladı. Yere bakarak yuruyordum ama artık alıştım...
MISS UNIVERSE İCİN KAS YAPMAM LAZIM
Bundan sonraki planlarınız neler?
- Miss Universe’e katılacağım. İnşallah o yarışmadan guzel bir sonucla donerim. Sonra oyunculuk dersleri almaya başlayacağım ve mankenlik yapmaya devam edeceğim.
Miss Universe’de dereceye gireceğinizi duşunuyor musunuz?
- İki ayda yoğun bir tempoda calışıp kendimi hazırlarsam olabilir. O yarışmaya 110 ulke katılıyor ve kızlar acayip guzel ama ben de Turkiye icin guzel bir derece almak istiyorum. Son altıda olsam bile guzel olur. Bunu icin spor yapıp diyetime devam edeceğim.
Daha da kilo vereceksiniz yani...
- Uc-dort kilo daha verirsem guzel olabilir. Bir de oradaki kızlar cok kaslı, benim de biraz kas yapmam lazım.
İSTANBUL’DA HAYAT VAR!
Oyunculuk dersi alacağınızı soylediniz, sizce yeteneğiniz var mı? Bu alanda başarılı olabilir misiniz?
- Kendime oyunculuk konusunda inanıyorum. Eğitimini aldıktan sonra neden olmasın?
İleride kendinizi nerede hayal ediyorsunuz?
- Cok iyi bir manken ve oyuncu olduğumu hayal ediyorum. İlk once kariyer yapacağım ama 10 sene sonra da evlenip cocuk sahibi olmuş bir kadın olmayı istiyorum.
Psikoloji bolumunde okurken, okulu dondurduğunuzu soylediniz. Universite eğitiminize devam edecek misiniz?
- Onceleri Hollanda’ya donup okuluma devam ederim diye duşunuyordum ama sonra Turkiye’de kalmaya karar verdim. Dokuz aydır İstanbul’dayım, buradaki yaşam cok değişik. Hollanda’da saat 20.00’den sonra hayat duruyor. Burada ise 24 saat hayat var. Bu cok hoşuma gidiyor. Okula burada devam etmek istiyorum. Psikoloji bolumune devam etmeyeceğim ama...
SEVGİLİM DEĞİL, ARKADAŞIM
Beğendiğiniz mankenler var mı?
- Tuğce Kazaz ve Cağla Şıkel’i beğeniyorum. Yuksel Ak da zamanında cok iyiydi.
Manken sevgiliniz olduğu soyleniyor, doğru mu?
- Hayır, erkek arkadaşım yok. Aynı ajansa kayıtlı olduğum bir arkadaşım var, o da bana her konuda destek oluyor ama sevgilim değil, arkadaşım. Erkek arkadaşım olsaydı, cok zorlanırdım şu donemde. Ben oncelikle kariyerimi duşunuyorum.
TURKAN ŞORAY’A BENZETİYORLAR
Sizi Turkan Şoray’a benzetiyorlar...
- Ben benzetmiyorum ama cok benzeten var. Bu da beni cok mutlu ediyor, cunku Turkan Şoray’ı cok severim.
Yarışma icin bir şekilde hırslanıp kilo verdiniz. Hırslı bir kişiliğiniz mi var?
- Cok hırslıyım. İstediğim şeyi mutlaka elde etmeliyim.