• 18-07-2022, 21:59:10
    Resimlerimde hareket noktam doğadır. Ancak gunumuzu doğru değerlendirmek geleceğimize iyimser bakmak icin gecmişimize de goz atmak lazımdır diye duşunuyorum. Boylece bircok olumsuzlukları onlemiş yaşamı ve doğayı daha cok sevmiş oluruz. Onun icin; resimlerimde cocukluk yaşamımı, izlenimlerimi, hızlanan teknolojik gelişmeler nedeniyle hayli gerilerde kalan Anadolu insanının kultur değerlerini, yaşam bicimini insanla guzelleşen doğayı, doğayla butunleşen insanı, koy yaşamını ele alıp naif tarzımla işlemeye calıştım. M. Emin Ozmen

Bakanlığımızın Turk resim sanatında değerli eserler vermiş M. Emin Ozmen'in calışmalarını bir araya getiren bu kataloğu Turk kultur yaşamına kazandırmasından buyuk mutluluk duyuyorum. Yıllarca Anadolu'da bircok koy ve kasabada oğretmenlik yapan M. Emin Ozmen yaşadığı yerlerin gelenek ve goreneklerini naif tarzıyla başarılı bir bicimde tuvallerine yanısıtabilmiştir. Resimlerinde hareket noktası olarak doğayı secen ressam, doğa ile icice koy yaşamını sıkca kullanmıştır. Koy Duğunu, Kına Kuzusu, Pabuc Alıp Kacma Oyunu, Saman Katımı, Koy Odasında Eskici gibi resimlerinin adlarından da anlaşılacağı uzre ana teması Anadolu insanının yaşam bicimidir. M. Emin Ozmen hicbir resim eğitimi olmamasına rağmen kendi kendisini yetiştirmiş, kendine has bir uslup geliştirerek Anadolu'nun dort koşesinden edindiği birikimlerini tuvaline yansıtmıştır. "Anadolu Gelenekleri" adlı bu calışma sanatcının seckin yağlıboya tablolanndan oluşmaktadır. M. Emin Ozmen'e sanat hayatında başarılar diler, calışmada emeği gecen herkese teşekkurlerimi sunarım.

Prof. Dr. B. Suat Cağlayan
    Kultur Bakanı

Cbr Formatında 20.5 Mb
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Pdf Formatında 6.9 Mb
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.