• 18-07-2022, 19:51:52
    #1
    Zeynep Direk & Refik Guremen - Cağdaş Fransız Duşuncesi, Epos Yayınaları, Ankara 2004.

    Eğer modern sosyal bilimlerin ''eleştirisinin'' ve bu alana ilişkin tartışmaların ne olduğu anlaşılmak isteniyorsa oncelikle 'Fransız duşuncesi'ne başvurmak gerekir. Cağdaş Fransız Duşuncesi tarihsel olarak değerlendirildiğinde bir alımlamalar, olaylar, problemler, kopmalar, kesişmeler ağı olarak okunmalıdır. Zira modern sosyal bilimlerin gelişmesindeki tartışmalar, ağırlıklı olarak 'Fransız duşuncesinin ortaya koyduğu argumanları esas alarak yeni 'felsefi soylemlere' ve yeni politik anlayışlara yol actı. Orneğin yapısalcılık, post-yapısalcılık, post-modernizm, humanizm, teorik humanizm gibi teorik tartışmalar ile politik alandaki 'muhaliflik' ve 'aydının konumu' gibi konulardaki donuşumlerin kesişmesi Fransız duşuncesinin etkin rolunu kanıtlıyor. Deyim yerindeyse sosyal bilimler ve politika ''Fransız Duşuncesi'ne yakalanmıştır''; icinde bulunduğumuz konjonkturde de ruzgar, epeydir 'Fransız Duşuncesi'ne doğru esiyor.
    Bu kitap 1950'li yıllardan başlayarak Fransa'da ortaya cıkan ve bir kısmı 20. yuzyıl felsefe tarihinde onemli bir yer tutacağı kesinleşen felsefeleri tanıtma amacını guden makaleleri bir araya getiriyor.
    Bu derleme, cağdaş Fransız felsefesinin sahnesini tuketici bir bicimde tarayıp katetmiyor. Seckimiz ruzgarın yonune doğru ilerleyerek, Jean Paul Sartre, Michel Foucault, Jacques Lacan, Jacques Derrida, Emmanuel Levinas, Gilles Deleuze, Jean-Luc Nancy ve Michel Henry'nin belli başlı kavramlarını tanıtmayı hedefliyor.

    Format PDF. Boyut (5.30 MB). 207 Sf.

    ISBN: 9789756790250

    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.



    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.