Altın Kebek Odulleri, dun gece sahipleri ile buluştu. Bu oduller arasında "En İyi Talk Show" odulunu alan Okan Bayulgen ise Beyazıt Ozrturk'e ve davetlilere itiraf dolu ve duygu yuklu bir mektup okudu. İşte o mektuptan haberler sizler icin geliyor Melek'ler.
Dun gece 38.'si gercekleştirilen Altın Kelebek Odul toreni Ayşe Arman ile Beyazıt Ozturk'un sunumuyla gercekleştirildi. Geceye sanat camiasının cok onemli isimleri katıldı.
"ODULUMU SON KEZ ALIYORUM"
Dun gece 'En İyi Talk Show' odulu alan Okan Bayulgen sahnede Beyazıt Ozturk'e yazdığı mektubu okudu:
Bayulgen şunları soyledi; "Bu odulu Beyazıt Ozturk adına alıyorum. Cunku bu ana kuzusuyla 15 yılı aşan zirve mucadelesinde Altın Kelebeği tuttuğum her yıl onun daha cok haketiğini duşunurum ve bunu kimseye soylemem. Biz bir meyvenin iki yarısıyızdır. Meyve diyorum cunku beraber oluşturacağımız bir meyve yok galiba. İşin doğrusu yaşlanıyoruz. O da ben de. Artık birbirimizle yarışmıyoruz. Yarışacak gencleri bekliyoruz. Ben Hurriyet okurlarının affına sığınarak bu yıl bu odulu son kez alıyorum. Artık genclerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Ne olursa olsun desteklenmeliler. Bunca yıl boyunca ekran yuzu olarak kalabilmek kolay değil. Tek başınıza da yapamazsınız. Sağlam bir rakibiniz olmalı. Arkanızda size sahip cıkan, sizi koruyan Genel Yayın Yonetmenleriniz olmalı. Sağlam bir ekibiniz olmalı. Canlı yayının her teknik adamının sevgi ve saygısını kazanmak ve bunu hep korumalısınız. Teknoloji bizi değiştiriyor. Değiştirecek. Artık ekran yuzlerine eskisinden daha cok ihtiyacınız olacak. Diziler zenginliğinizdir. Ekran yuzleri ise kişiliğiniz markanız adresinizdir. Teknoloji değişir siyaset değişir. Ekran yuzu olmayan babayı alır. Bu odul Kanal D'nin ve Beyazıt Ozturk'undur. Ben İstanbul'un babası, Şirin'in kocası Reyhan ve ekibimiz bir tanesiyim. Hurriyet okurlarına teşekkur ederim."
Vuslat Doğan SABANCI: ALTIN KELEBEK TURKİYE'NİN KULTUR VE EĞLENCE ANSİKLOPEDİSİ GİBİDİR
Gecenin acılış konuşmasını Hurriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı yaptı. Sabancı konuşmasında şunları soyledi;
"Bu hafta Hurriyet Pazar’da beni cok etkileyen bir roportaj okudum. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'yle yapılmış bir roportaj. Kendisi kanser olan bir iş kadını. Roportajdaki fotoğraflar bana cok şey anlattı.
O fotoğraflarda ben hayata olan bağlılığı gordum. Ve o fotoğraflarda ben hayata başkaldırıyı gordum. Kestelli “Hayata meydan okumak oyle olmaz, boyle olur” diyerek her kemoterapi tedavisinden once “Ben kanserimi şenlik gibi yaşamak istiyorum” demiş ve kemo partisi vermeye başlamış.
Boyle bir gecede neden kanserden bahsettiğimi duşunebilirsiniz. Cunku Işınsu Kestelli’nin bir sozu beni cok etkiledi; “Bana catlak diyebilirler, derler de. Ancak hayatımızı aydınlatmak icin mutlaka icinden ışık sızan catlaklara ihtiyac vardır.” Gercekten hepimizin hayatında karanlık bolgeler var. Ve bu catlakları yaratabildiğimiz olcude hayatı yaşamaya değer buluyoruz. Burada da sanatcılarımız devreye giriyor. Hangimizin hayatının bir bolumunde bir Sezen Aksu şarkısı yok ki? Ya da Ajda Pekkan şarkısı... Altın Kelebek Turkiye’nin kultur ve eğlencesinin ansiklopedisi gibidir. Bu yuzden bu gece odul alanları, almayanları hepsini kutluyorum. Hepinize cok teşekkur ediyorum."
OĞLUMUN ADI İDRİS ALİ OLACAK
Gecede 'En İyi Kadın Sunucu' odulunu salmak uzere sahneye cıkan Esra Erol doğumuna yaklaşık 1.5 ay kaldığını ve oğlunun ismini İdris Ali olarak belirlediklerini acıkladı. Odulunu oğlu adına aldığını soyleyen Erol eşine ve ailesine teşekkur etti.
KİMLER YOKTU Kİ...
Halic Kongre Merkezi'nde gercekleştirilen toren 19:00'da gorkemli bir kokteyl ile başladı. 20:30'a kadar suren kokteylden sonra odul torenine gecildi.
Altın Kelebek gecesine katılan unlu isimlerden bazıları şoyle oldu; Petek Dincoz, Alişan, Erkan Yolac, Halit Kıvanc, Bora Oztoprak, Ozan Orhon, Ziynet Sali, Okan Bayulgen, Tolga Savacı ve Nermin Bezmen, Safiye Soyman, Volkan Konak, Bahar Oztan, Tulin Şahin, Nuri Alco, Bulent Ersoy, Ece Gursel, Nez, Nil Karaibrahimgil, Esra Erol, Uğur Dundar, Hıncal Uluc, Erkan Ozerman, Acun Ilıcalı, Rıdvan Dilmen, Guntekin Onay...
Hurriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Ozkok kokteyl alanında verdiği roportajda şunları soyledi;
"Ben yaklaşık 20 yıldır Altın Kelebek gecesine katılıyorum. Onemli olan bir işe başlamak değil devam ettirebilmektir. Ben sanatcıların cok değerli olduğunu duşunuyorum. Sanatcılar cennete gider, cunku onlar hep bizim dunyamızı guzelleştirmeye calışan insanlardır. Bu gecenin de onların sayesinde cok guzel gececeğine inanıyorum."
İşte 38. Altın Kelebek Odulu Kazanan İsimler;
Kadın Sunucu: Esra Erol
Erkek Sunucu: Acun Ilıcalı
Kadın Haber Sunucu: Nazlı Tolga
Erkek Haber Sunucu: Uğur Dundar
Haber Programı: Canlı Haber-NTV Can Dundar
Yerli Dizi: 'Oyle Bir Gecer Zaman ki'
Komedi Dizisi: Yahşi Cazibe
Kadın Komedi Oyuncusu: Aslıhan Gurbuz - Yahşi Cazibe
Erkek Komedi Oyuncusu: Tolga Cevik- Komedi Dukkanı
Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Ayca Bingol
Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Erkan Petekkaya
Yılın En İyi Şarkısı: Sevdanın Son Vuruşu - Tarkan
Yarışma Programı: Survivor (Acun Ilıcalı)
Talk Show: Disko Kralı
Turk Pop Muziği Erkek Solist:Tarkan
Turk Pop Muziği Kadın Solist: Hande Yener
Turk Halk Muziği Kadın Solist: Zara
Turk Halk Muziği Erkek Solist: Volkan Konak
Turk Sanat Muziği Kadın Solist: Bulent Ersoy
Turk Sanat Muziği Erkek Solist: Nev
Fantezi Muzik Kadın Solist: Sibel Can
Fantezi Muzik Erkek Solist: İbrahim Tatlıses (Odulunu oğlu İdo Tatlıses aldı)
Spor Programı: Yuzde Yuz Futbol (Rıdvan Dilmen-Guntekin Onay)
Magazin Programı: 2. Sayfa
Guncel Kultur - Sanat - Yaşam Programı: Yaşamdan Dakikalar
Cıkış Yapan Solist: Nil Ozalp- Can Bonomo-Nazlı-Berkay
En iyi Grup: Gripin
En İyi Cıkış Yapan Grup: TNK
En İyi Klip: Emre Aydın -Son defa klibi - Yonetmen Serdar Ferit
TV Yıldızları Ozel Odulleri: ENBE Orkestrası - Meryem Uzerli