• 18-07-2022, 18:30:00

Pierre Hadot - Yaşam İcin Felsefe, Pinhan Yayıncılık, İstanbul 2012.

Antikcağda bir yaşam tarzı, yaşama dair bir secim, hatta bir sağaltım yolu olarak gorulen felsefe, gunumuze bu ozelliklerinden koparak geldi. Modern cağların filozofu orijinal olmaya calıştıkca, felsefe bizden uzaklaşıp karmaşıklaştı; kişisel ve toplulukla ilgili yanlarını bir bir kaybetti. Modern felsefenin bulanık kavramlarının umutsuzluğa suruklediği felsefecilerden biri de Pierre Hadot. Diyaloglardan oluşan Hadot'nun bu kitabı, her şeyden once felsefeyi ve kavramlarını berraklaştırma, sadeleştirme girişimi olarak gorulmelidir.

Bu kitap herkes icin yazıldı. Bu kitabın, sadece 'meslekten' felsefecilere değil, daha bilincli, daha rasyonel, başkalarına ve dunyanın ucsuz bucaklığına daha acık olmak isteyen herkese sunacak bir şeyleri var. Yaşam İcin Felsefe, felsefenin antikcağdan gunumuze dek gecirdiği değişimleri, katettiği yolları renkli anektodlarla, Goethe'den Rilke'ye pek cok edebiyatcının eserlerine gondermelerle betimliyor. Hadot her fırsatta 'şu sıralar pek moda olmayan' Bergson'un cumlesini hatırlatıyor: 'Felsefe bir sistem inşası değildir. Felsefe, kişinin kendisine ve cevresine naif bicimde bakma kararı almasıdır.'

(Tanıtım Bulteninden)

**Yukleme bana ait.

Format PDF. Boyut (2.06 MB). 253 Sf.

ISBN: 9786055302023

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.