• 18-07-2022, 18:26:28

"O ruyayı yine gordum. Saat gecenin ucuydu, nasıl olduysa bir universite kampusunde, guzel bir binanın icinde buldum kendimi. Geniş, boş bir sınıfa girdim, masanın ustunde bir teyp vardı. Arkasında da sarı bir zarf duruyordu. Masaya doğru gittim ve teybi actım. Duyduklarım şunlardı:

Senin gorevin Arthur, eğer kabul edersen, kultur eleştirisi ile kulturel calışmaları anlaşılması kolay terimlerle acıklamak. Edebiyat kuramı, gostergebilim, psikanalitik duşunce, Marksist duşunce ve sosyolojik duşuncedeki onemli kavram ve fikirler hakkında, bu konularda bilgisi olmayan ya da cok az bilgiye sahip olan okuyucular icin acıklayıcı bir kitap yazacaksın. Gorevini gercekleştirmene yardımcı olması icin uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip hazırladık. Onundeki muhurlu zarfın icerisinde onların fotoğraflarını bulacaksın. Eğer postmodernler seni yakalarsa ne dekanın, ne fakulten ne de editorun senin icin sorumluluk kabul edecek ya da kurtulmana yardım edecektir. Bu teyp uc saniye icinde kendi kendini yok edecektir.

Uc saniye sonra teyp havaya uctu ve yanmaya başladı. Zarfı aldım ve actım. İcinde pek cok kişinin fotoğrafı vardı: Karl Marx, Sigmund Freud, Ferdinand de Saussure, Mikhail Bakhtin, Michel Foucault, Jacques Derrida ve daha bir duzinesi. 'Cok iyi,' dedim, 'bana yardım edecek filozoflar, psikanalistler ve kultur kuramcılarından oluşan uluslararası bir yıldızlar topluluğu var!'

Soğuk terler icinde uyandım. 'Aman Tanrım, neye bulaştım ben boyle?' dedim kendi kendime. Kahvaltımı portakal suyu, yulaf ezmesi, yoğurt, caffé latte ve tostla yaptım. San Francisco Chronicle ve New York Times'a goz attım. Derin bir nefes alıp kahvaltı masasından kalktım ve kitaplarla cevrili masanın ustunde, bir bilgisayarın olduğu odaya doğru yavaşca yurudum. Bilgisayarı actım ve yazmaya başladım."

Ceviri: Ozgur Emir
    Sayfa Sayısı: 208
    Baskı Yılı: 2014
    Yayınevi: Pinhan Yayıncılık
    ISBN:978-605-5302-04-7

Aranabilir PDF + 3.1 MB

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.