Kontrollu Guc, kuramsal temelini evrimsel biyolojiye dayandırarak insan davranış biciminin diğer hayvan turlerinin davranış bicimlerinden nasıl farklı bir evrim gecirdiğini anlatıyor.
İnsan davranışını sadece anlamak değil, aynı zamanda değiştirmek uzerine yapılan calışmaların bir uzantısı olan Kontrollu Guc, davranış dunyasını işlevselci/adaptasyoncu goruşlerin ışığında değerlendiriyor ve standart insan davranışı acıklamalarının yontemini kullanmayı reddediyor. Cevresini kontrol etme yetisi sınırlı bir canlı olmaktan, dunyada buyuk cevresel değişikliklere yol acan şimdiki davranış repertuarımıza doğru nesiller boyunca adım adım nasıl ilerlediğimizi, evrim mantığını kullanarak acıklıyor.
Bu şaşırtıcı ve kışkırtıcı kitap, evrim psikologlarına ve biyologlarına, antropologlara ve tum bilim camiasına taze bakış acıları sunuyor. Robert Aunger, London School of Hygiene and Tropical Medicine'ın Hijyen Merkezi'nde evrimsel halk sağlığı uzerine araştırmalarını surduruyor. Valerie Curtis, London School of Hygiene and Tropical Medicine'da Cevre Sağlığı Grubu'nun direktoru.
(Tanıtım Bulteninden)
Ceviri:Ayşegul Turan
Sayfa Sayısı: 280
Baskı Yılı: 2016
Yayınevi: Koc Universitesi Yayınları
ISBN: 9786059389044
Aranabilir PDF + 7.37 MB
Mediafire