"Vivien Burr sosyal inşacılığı en ust duzeyde mukemmel bir şekilde ozetleyen onceki kitabını takip etmekte ve duğumleri uyumlu
bir goblen dokuma haline getirmektedir."
Rom Harré, Georgetown University, Washington, and Linacre College, Oxford.
"Sosyal İnşacılık geniş bir kitle tarafından okunmayı hak eden, doyurucu, kapsamlı bir kitaptır. Yazar bu materyalden, herhangi
bir okuru dahi şevke getirecek bir guvenle bahsetmektedir."
Richard Mallows, Head of Psychology, York St.John College.
Bu kolaylıkla ulaşılabilir bilimsel giriş kitabı oğrencilere, sosyal inşacılık olarak bilinmeye başlanan sosyal bilim teorisini ve
araştırma alanını takdim etmektedir. Gundelik yaşantılardan ve kişilik, cinsellik, sağlık gibi alanlarda var olan araştırmalardan
ceşitli ornekler kullanarak sosyal inşacılığın temel teorik faraziyelerini acık bir şekilde izah etmektedir. Bilginin statusu,
doğası, hakikat, gerceklik, benlik gibi kilit tartışmalar, anlaşılabilir bir şekilde derinlemesine bir analizle verilmektedir. Sosyal inşacı
araştırma ile ilişkili teorik ve pratik meseleler ve sosyal inşacı araştırmadaki farklı yaklaşımlar acık bir şekilde izah edilmektedir.
Metin sosyal inşacılığa yaygın bir sempati ile yaklaşmakla birlikte yaklaşımın zayıflığına, eleştirel bir yaklaşımla hitap etmekte ve
son bolumde teoriye daha da yoğun bir eleştiri yoneltmektedir.
Sosyal İnşacılık (ikinci baskı) birinci baskıdaki materyali genişletmekte ve guncellemektedir, kitap lisans ve lisansustu
psikoloji, psikopatoloji ve psikiyatri oğrencileri kadar sağlık, sosyal hizmet ve eğitim gibi ilişkili alanların oğrencileri icin de
kullanışlı ve bilgilendirici bir kaynak olacaktır.
Vivien Burr, Birleşik Krallık'ta Huddersfield Universitesi Psikoloji Bolumunde oğretim uyesidir.
Ceviri: Sibel Ayşen Arkonac
Yayın Tarihi: 24.09.2012
ISBN: 9786051333120
Yayınevi: Nobel
Sayfa Sayısı: 229
Aranabilir PDF + 3.75 MB
Mediafire