• 18-07-2022, 18:01:36

Genellikle ışığın kaynağı, uretici olmak yerine yansıtıcısı, tuketicisi olmayı yeğleyen 'aydınlara' sahip toplumlardan biriyiz. Gelen ışığı sorgulamayan, gercek bir ışık olup olmadığını anlamadan hesabına gecirenler aslında kendilerinden cok ait oldukları toplumlara kotuluk yapmaktadırlar. Cunku ışığın kaynağında gorunenlerin gozlerine perde indiği, dunyayı acık secik bir şekilde algılama yeteneğini yitirdikleri zaman yansıtıcı ya da tuketici konumunda bulunanların da bu surecten kurtulmaları mumkun değildir. Ozellikle sosyal bilimler/insan bilimleri yaratış ve bu alanda ışığı dunyaya yaymış olan toplumlar giderek yorulmakta ve yanılmaktadır, cunku dunya toplumları evrensel bir konjonkturden etkilenseler bile herkes kendine ozgu yerel bir tarihsel-toplumsal surec yaşamak durumundadır. Herkes kendi sorunlarının recetesini uretmek durumundadır. Artık "alan el" olmaktan kurtulmak ve yalnızca bize bu alanlarda bilimsel yontem ve bilgiyi oğretenlere değil tum dunyaya borclu olduğumuz bilimsel bilgileri sunmak ve dunya toplumunun gelişmesine katkıda bulunmak zorundayız.

Simulasyon evreninde, gerceklik evreninde yaşanan ve biten her şeyin anlamı tersine donmektedir. Oysa gorunumlerin egemen olduğunu soylediğimiz bu evrende: politik, ekonomik, toplumsal ve kulturel acıdan her şeyin eskisi gibi surup gitmekte olduğu gibi yanlış bir kanı vardır. Sanki hÂl toplumsal sınıflar, bir calışma ve uretim duzeni, bir fiyat ve ucret politikası ve nihayet yaşayan bir kultur var gibi gorunmektedir. Bir zamanlar varolmuş tum iceriklerin ve anlamların olup gitmediklerini kanıtlayabilmek amacıyla sistem olağanustu bir caba harcamaktadır. Kendi gercekliğini yitirmiş olduğunu ve bu yuzden de sonunun gelmiş olduğunu kabul edememektedir.

Herşeyin birbiriyle yer değiştirdiği bu yeni dunya duzen(sizliği)nde Oğuz Adanır, gecmişi ve bugunu farklı bir perspektif uzerinden değerlendiriyor.

(Tanıtım Bulteninden)

ISBN: 978-975-8717-91-0
    Yayınevi: Doğu Batı
    Sayfa Sayısı: 567
    Basım Yılı: 2013

Aranabilir PDF + 8.22 MB

Yandex

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Tarama başkasına yukleme bana aittir