ata demirer, vampirli reklam, avea reklamı, 2011, durdurma kararı, ile ilgili bilgiler burada melekler

Sevgili melekler,
Bir suredir ekranlarda olan Ata Demirer'in oynadığı vampirli reklama ,reklam denetim kurulundan durdurma kararı geldi.

Cep telefonu operatorlerinin reklam filmlerini inceleyen Reklam Ozdenetim Kurulu (ROK), reklamda yer alan goruntuler ve soz duzeninin Ozdenetim Esasları’nın “Temel İlkeler” başlıklı 1. Maddesi ile duzenlenen “Tum pazarlama iletişimi toplumsal ve profesyonel sorumluluk bilinciyle hazırlanmalı ve iş yaşamında genel kabul goren durust rekabet ilkelerine uygun olmalıdır” ve “Kotuleme” başlıklı 12. Maddenin “Pazarlama iletişimi hicbir firmayı aşağılayarak veya alay konusu yaparak kamuoyu onunde kucuk duşurmemelidir” hukumlerine aykırılık teşkil ettiğini tespit ederek GSM reklamını durdurma kararı aldı.

Reklamda yer alan vampirlerden biri yuksek gelen cep telefonu faturasını diğerine gosteriyor, faturayı goren vampir de “Kim kimin kanını emiyor belli değil” diyordu. Faturası yuksek gelen vampirlere bahsi gecen GSM operatorunun ucuz tarifesini oneren geyik de onlara “Gecin kurtulun” derim diyor, Ata Demirer ise "Geyik haklı beyler" diyordu.