ezel, kerpeten ali, barış falay, finali nasıl olacak, 2011, dizi nasıl bitecek, ile ilgili bilgiler burada melekler

Sevgili melekler,
Atv nin reyting rekortmeni dizisi Ezel onumuzde ki hafta son bolumuyle ekranlara veda edecek.

Şimdiden finalle ilgili varsayımlar yapılıyor.Umumiyetle Ezel'in oleceği kanısı yaygın,ama hic belli olmaz doğrusu,bir surpriz olup konu bambaşka yerlere gelebilir.

Dizinin sonu ile ilgili olarak Barış Falay da sabah gazetesine bir roportaj vermiş melekler..Buyrun..

Finale sayılı gun kaldı. Sizde de heyecan var mı?
Henuz final senaryosu elimize gelmedi ama ben de en az izleyici kadar heyecanlıyım. Sanırım herkesin yine buyuk şok yaşayacağı bir şekilde bitecek.

Gercekten bir sonraki bolumde neler olacağını bilmeden mi geliyorsunuz sete?
Bunu soylediğimizde insanlar pek inanmıyor ama gercekten ne olacağını biz de bilmiyoruz. Bizde de merak oluşuyor.
Diziye başlarken gizlilik politikası nedeniyle senaryo ile ilgili bir sozleşme yaptınız mı?
Bildiğimiz belli şeyler oluyor ama yapım şirketinin izni olmadan işe dair acıklama yapılmıyor. Genel hatlarıyla tahminlerimiz oluyor tabii ancak tek tek bilmiyoruz. Mesela bana "Eyşan olecek mi? Kerpeten Ali olecek mi?" diye soruyorlar; gercekten bilmiyorum! Sadece dizinin yayınlandığı gunden birkac gun once oğreniyoruz ama anlaşmamız gereği bu konuda bilgi vermiyoruz. En yakınlarımızla bile paylaşmıyoruz.

Bu gizlilik sozleşmesi, insanı zorlayıcı bir şey değil mi? Ben yakın cevremdekilere soylerdim...
(Guluyor) Ben tutabiliyorum kendimi!

'Ezel'de sizi en zorlayan sahne hangisiydi?
Aksiyonel anlamda cok zor sahneler cektik. Yuksekten hoşlanmadığım halde sekizinci kattan sallandım ama 11'nci bolumdeki ic hesaplaşma bolumu beni cok etkiledi. Bir tarafta 'Omer'in hayaleti vardı, bir tarafta 'Ali'nin o hayaletle konuşması ve kendini sorgulaması... Bu ucunu aynı anda oynamak bana cok urkutucu gelmişti ama guzel bir bolum cıktı. Sozune guvendiğim sağlam insanlardan da guzel eleştiriler alınca mutlu oldum.

OBJEKTİF OLAMAM
Heyecanla beklediğiniz sahneler oldu mu?
Cok oldu. 'Kerpeten Ali'yle o kadar keyifli sahnelerimiz oldu ki; ben de nasıl yaptık bilmiyorum. (Guluyor)
'Kerpeten Ali' karakterinin uzerinize yapışması gibi bir endişeniz var mı?
Şu an icin yok. Ama bu hayatta neyi cok biliyorum derseniz yanılıyorsunuz. Hayatım boyunca bu mesleğe profesyonel bakmaya gayret ettim.

'Ezel'de 'Ali' dışında sevdiğiniz bir karakter var mı?
İnanın hepsini cok seviyorum. Durumum musait olsa hepsini oynamak isterdim. Kimseyi ayıramıyorum, objektif olamıyorum. Gecen haftaki bolumde butun arkadaşlarım cok iyi oynamıştı mesela...

ONCELİK AİLEMDE
'Kerpeten Ali' ile Barış Falay'ın karakter olarak benzer tarafları var mı?
Yok! Aman Allah korusun, olmasın zaten... Ben universite mezunuyum. Memur bir ailenin cocuğuyum. Sosyokulturel anlamda şanslı bir aileden geliyorum. Dizilerde, filmlerde ya da tiyatroda canlandırdığım adamlar gibi elime silah almak gibi dertlerim yok. Ya da eşcinseli oynayacaksam hic aklıma "Dur bunu bir yaşayayım!" gibi uc noktalar gelmedi. Tabii ki benim de ofkelerim ve tutkularım var ama hayatı 'Kerpeten Ali' gibi yaşamıyorum.

'Kerpeten Ali'nin onceliği neydi? Para, aşk, kariyer?
Para onun icin hic onemli değildi. 'Ali' dizinin başından bu yana tarzını değiştirmedi. Bir yat tutkusu vardı ama onun da parayla ilgisi yoktu. Babasıyla ozdeşleştirdiği bir durumdu... 'Kerpeten Ali' icin en onemli şey tutkularıydı.

Sizin onceliğiniz?
Kesinlikle ailem!

'Ezel' bittiği icin eksikliğini hissedecek misiniz?
İcinde olmaktan buyuk keyif aldığım bir işin bitmesi, elbette buyuk bir boşluğa neden olacak. Umarım yeni projelerde bu boşluğu aramam. Eylul'de yeni bir proje ile ekrana doneceğim.

100 DAKİKALIK BİR DİZİYİ TEK BİR KARAKTER UZERİNE KURMAK ZOR
'Ezel' başladığı gunden itibaren izleyicisini hayretler icin de bıraktı. Senaryoyu okurken olaylar size de ilginc gelmiyor muydu?

Senaryoyu cok zekice buluyordum ve bayılarak okuyordum. Kesinlikle yapılması da, izlemesi de son derece zor bir işti. Bir yandan yemek masası hazırlayıp diğer taraftan da izleyeceğiniz bir iş değil. Bu anlamda televizyon icin riskli bir işti. Ama bana "Son 10 yılda cekilen hangi dizide oynamak isterdin?" deseler "Ezel bir numara" derdim. Senaryonun rejiyi, rejinin de oyunculuğu zorladığı bir işti.

TEK BAŞROL OLMAZDI
Başrolde Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere gorunse de yan roller cok fazla değil miydi?
Aslında dizinin isminde de belli olacağı gibi bir 'Ezel' karakteri var. Ama bunun dışında dort tane başrol uzerine kurulu. Baştan beri de boyleydi. Diğer dizilerden farklı olarak 'Ezel'de beş-altı kişinin hikayesine girildi. 70 bolumluk 100 dakikalık bir diziyi tek bir karakter uzerine kurmak zor; izlenmez zaten.

Senaryonun ilk hali de boyle miydi?
Elbette... Senaryoyu birkac ana karakter goturuyordu. 'Aliye'de farklıydı mesela. Ben oraya ufak bir rol olarak girdim, sonra buyudum. Ama 'Kerpeten Ali' başından beri başrollerden birisiydi. Boyle hesaplanmıştı.

OĞLUM KUZEY'LE GUNEY'E İNECEĞİZ

'Ezel'den sonraki projeler sizde kaygı yaratıyor mu? Bu kadar muthiş bir işten sonra "Şimdi beni ne bekliyor" diyor musunuz?

Oncelikle iyi işler yapmak istiyorsunuz. Bu yuzden neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Bu tip durumlarda bilgiye inananlardan değilim; hislere guvenmek gerekiyor.
Kenan İmirzalıoğlu bir sure yuzunu dinlendirmeyi planlıyor. Sizde de olacak mı boyle bir şey?
Yaz icin gelen projeleri kabul etmedim. Cunku oğlum ile zaman gecirmek istiyorum. Bu yazı ona ayıracağım. Ama Eylul ayı gibi bir projede mutlaka yer alacağım. Bunların hepsi oğlumun geleceği icin. Umarım buyuduğunde bizi anlar.

Bu yaz icin programınız nedir?
Bu yıl hic tatil yapmadım. Bu yuzden kendimi cok yorgun hissediyorum. İki yaşındaki oğlum bu durumdan cok şikayetci. Tavır yapıyor! Guney sahillerini dolaşacağız beraber... Aradaki farkı kapatmayı planlıyorum.

PARMAK KESEN BİR ADAM KUFUR EDER
Barış Falay olarak 'Kerpeten Ali' karakterine kendinizden ne kattınız?
Senaryo cok onemlidir. Senaryoda size cumleler yazılır. Bunları nasıl ifade ettiğiniz tıpkı şarkıda yorumculuğun devreye girmesi gibidir... Kerem Deren bana "Bu karakteri ben değil sen yarattın" dedi. Başka duşundukleri 'Ali' karakteri boyle değildi. Senaryo'da kufur yoktu ama "Sokak kulturuyle buyumuş bir adamın kufur etmesi de gerekir" dedim. Neticede bugun her kesimden insan, kızdığı zaman kufur ediyor. Ustelik 'Kerpeten Ali' gibi parmak kesen bir adamın kufur etmesi normal değil mi?