Pierre Bourdieu - Pratik Nedenler
Felsefe ve Sosyoloji Kitaplarý1 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumlarý
- Eðitim Kitaplarý
- Felsefe ve Sosyoloji Kitaplarý
- Pierre Bourdieu - Pratik Nedenler
-
18-07-2022, 03:47:47
"Benim tasarladığım bicimiyle toplumbilimin, toplumsal olarak zorlanan duşuncenin rutinlerinden, siyasal, dinsel, kulturel tum hizaya getirme bicimlerinden kurtulmak isteyenler icin buyuk yardımı olabileceğini duşunuyorum. Hatta bana oyle geliyor ki, - ama tabi yanılıyor olabilirim - Turkiye gibi, coğrafya ve tarihiyle, iki uygarlık, iki kulturel ve dinsel geleneğin sınırında bulunduğundan dolayı şu ya da bu bicimiyle evrenselin emperyalizmi ile temelinde bu emperyalizme karşı gosterilen, coğunlukla karanlık ve gerilemeye yonelik tepkiler olan tikelcilik ve geleneğin iddiaları arasında, akıl icin hem kurmacaya hem de cılgınca tehlikeli bir catışma riskine ozel olarak acık bir ulkede, her yerde olduğundan daha yararlıdır."
Pratik Nedenler, 2002 yılında kaybettiğimiz, gunumuz toplum bilimlerinin en yaratıcı ve verimli yazarları arasında yer alan, yapıtlarıyla bu alanda calışanların yolunu acmaya devam eden Pierre Bourdieu'nun Turkcede yayımlanmış ilk kitabıdır. Bourdieu'nun merkezinde eylem kuramının yer aldığı bir dizi konu hakkında, Fransa, Almanya, Japonya, ABD ve Hollanda'da verdiği ceşitli konferanslarda sunduğu metinlerle bunları tamamlayıcı nitelikteki yazıları ve kısa bir roportajdan oluşan Pratik Nedenler, yazarın felsefe, antropoloji ve toplumbilim disiplinlerinden getirdiği olağanustu birikimi sergiliyor.
(Tanıtım Bulteninden)