Garip bir olay melekler. Sendrom ve dizi ayrılığı da diyebiliriz belki buna.


Kavak Yelleri'nin Efe'si Dağhan Kulegec, Saba Tumer'le Bu Gece Programına konuk oldu.
Uc hafta once sağlık sorunları nedeniyle diziden ayrılan Kulegec, veda oncesi cekilen son sahnesinde zorlandığını anlattı.
Dağhan Kulegec "O sahnede gercekten icin icin ağladım, annem babam izleyemedi" dedi. Hastane sahnesinin cekildiği donemde gercekten hasta olduğunu ve zor bir donem gecirdiğini anlatan oyuncu "Efe ve Dağhan bir anda ic ice girdi ve kendimi tutamadım" dedi.
Dağhan Kulegec diziden ayrılmasına neden olan hastalığını ise,
"Burnout (Tukenmişlik) sendromu yaşıyormuşum, kafa ve beyin olarak bitmişim.Bir fille savaşıyorsunuz ve o fil sizi hep eziyor. Kafam surekli bir mucadele halinde, bir odayı temizlemek istiyorsanız nekadar pis olduğunun farkına varmanız lazım, yani butun koşe dip ortaya cıkarmanız lazım ki ondan sonra bir temizlik yapabilesiniz" sozleriyle anlattı.
Dağhan Kulegec Saba Tumer'in "nasıl tedavi oldun, psikologa gittin mi" sorusuna ise
"Psikologa gitmedim de buyucuye gittim, alternatif tıp uzmanına gittim bana cok faydası dokundu.Klasik anlamda baktığınız zaman bildiğiniz buyucu. Kuantum terapisi yaptı bana ve cok iyi geldi. 2,5 aydır yeni doğmuş gibiyim. Bundan 2,5 ay once beni goresen bırak programına konuk almayı kanal binasından iceri sokmazdın" diyerek yanıt verdi.
Burnout Sendromu Nedir
Tukenmişlik sendromu, kişiyi bedensel ve ruhsal olarak zorlayan bir etkene uzun sure maruz kalması sonrası ortaya cıkan tukenme halidir. Tukenmişlik sendromu, ozellikle iş stresinin yoğun olduğu ve iş yukunun surekli yuksek olduğu yerlerde calışanlarda olmak uzere gunumuzde oldukca yaygın gorulen bir sendromdur.
Tukenmişlik sendromunu ortaya cıkış nedeni tek başına iş yerindeki koşullar değildir. İş yeri koşulları kadar calışanlara ait ozellikler de tukenmilik sendromunun ortaya cıkmasını etkilemektedir. Tukenmişlik sendromu, “kendisinden, yaşamdan ve diğer insanlardan beklentileri yuksek olan”, “insanları onemseyen, onların beklentilerini/gereksinimlerini karşılamaya calışan”, “insanlara değer veren”, “işini en iyi bicimde yapmaya calışan”, “yaşamda yuksek hedefleri ve yuksek idealleri olan”, “yaptığı işe gelir getiren bir etkinlik olması yanında başka anlamlar da yukleyen”, “yaşadığı her sorunda kendini suclamaya ve kendini olumsuz değerlendirmeye eğilimli”, “yetersizlik duygularına sahip”, “kolayca moral bozukluğu yaşayan” kişilerde daha cok gorulmektedir. Ayrıca kişinin iş yaşamı, aile yaşamı ve sosyal yaşam gibi birden cok alanda stres yaşatan olayla karşı karşıya kalması ve stres yaşamaya yatkın bir kişilik yapısına sahip olması da tukenmişlik sendromunun ortaya cıkmasını kolaylaştırmaktadır.
Alıntı: (hurriyet- kelebek)