• 18-07-2022, 01:52:29

"Bazen buradan ayrılmaktan ve Paris'e gitmekten, ellerimi tuttuğunu, bana ciceklerle dokunduğunu hissetmekten başka bir şey arzulamıyorum, sonra nereden geldiğini, nereye gittiğini de bilmek istemiyorum. Benim icin sen Hindistanlısın ya da daha da uzak, karanlık, kahverengi bir ulkeden; benim icin colsun sen, denizsin, sır olan her şeysin. HÂl hicbir şey bilmiyorum senin hakkında ve bu yuzden senin icin korkuyorum, bizlerin burada yaptığı herhangi bir şeyi senin yaptığını hayal edemiyorum, ikimiz icin bir saray kurmalı ve o sarayın icinde benim sihirli efendim olabilmen icin seni yanıma almalıydım, orada halılarımız ve muziğimiz olacak, orada aşkı bulacağız.

Sık sık duşundum, senin en guzel şiirin 'Corona', her şeyin mermere donuştuğu ve ebedileştiği bir Ânın cok onceden kusursuz bir bicimde gercekleşmesi o. Ama buradaki ben icin 'zaman' olmuyor. Elime gecmeyecek bir şeye aclık duyuyorum, her şey sığ ve tatsız, yorgun ve daha kullanılmadan yıpranmış.

Ağustos ortasında Paris'te olacağım, birkac gunluğune. Neden, niye sorma bana, ama benim icin orada ol, bir akşamlığına ya da iki, uc... Beni Seine Nehri'ne gotur, kucuk balıklara donuşene ve birbirimizi yeniden tanıyana kadar bakalım sularına."

-24 Haziran 1949, Viyana-
    (Tanıtım Bulteninden)

Ceviri: İlnur Ozdemir
    Yayına Hazırlayanlar: Bertrand Badiou / Hans Holler
    Andrea Stoll / Barbara Wiedemann
    Yayınevi: Kırmızı Kedi
    Basım Yılı: 2015

Aranabilir PDF

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.