• 18-07-2022, 01:47:30
    Şule Gurbuz - Kambur, İletişim Yayınları, İstanbul 2011.

Benden, bana kayıtsız kalınması ile benden nefret edilmesi arasında bir secim yapmam istense, tereddutsuz, nefreti secerim – kayıtsız kalınacak bir yanım yoktur. Ve ben soylemek isterim ki, her şey ve herkese kayıtsızım. Değilmişim gibi davrandığım durumlar, yaşıyormuşum gibi yapma zorunluluğumdandır.
    Bana sorulsa bir gun “Kamburunun duzelmesini mi istersin, yoksa tum insanların kambur olmasını mı?” diye, herkesi kambur gormek olurdu dileğim. Yerden yuksekliğimin bu gulunc santimleri yuzunden, yaşama da olume de sizlerden daha yakınım. Daha sonraları yerimi yadırgamamak icin, yukselme isteğini bir turlu anlayamam.
    Zaten bir portakalın doğusu batısı olduğuna inananlardan değilim – dolayısıyla dunyanın da...
    Bana renk bile sormayın – bir beyazdan ya da sarıdan ne anladığınızı bilmeden size yanıt veremem.

“‘Genc bir yazarın ilk eseri’ denecek, ‘juvenilia’ kategorisine sokulacak hicbir yanı yoktu Kambur’un. Olgun bir yazarın elinden cıkmış, acemiliği, sakarlığı olmayan, olgun bir metindi.”

Murat Belge

Format PDF. Boyut. (1.46 MB) 94 Sf.

ISBN: 9789754703139

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.