uskudara giderken muhendis
uskudara gideriken dizisi , kanal d yeni dizisi bu akşam ekranlara merhaba diycek arkadaşlar.

Kanal D'nin yeni dizisi "Uskudar'a Gideriken" bu akşam ekrana merhaba diyecek. Umarız başarılı bir dizi olur

Dizi hakkında haberi sizlere sunuyoruz Melek'ler.

Kanal D’de bu akşam yepleni ve sıcacık bir mahalle hikayesinin startı veriliyor: “Uskudar’a Giderken”... FedakÂr bir anne, hayalperest bir baba ve onların zaman zaman tatlı, zaman zaman da can sıkıcı cekişmeleri arasında buyumuş iki cocuğun hikÂyesini konu alan dizinin detaylarını başrol oyuncuları Oner Erkan, Tulin Ozen, Murat Cimcir, Funda Postacı, Erkan Can ve Erdal Tosun’dan oğrendik.

ONER ERKAN: GUZEL BİR MAHALLE HİKAYESİ BU

“Uskudar’a Giderken” nasıl bir dizi?

- Guzel bir mahalle hikayesi... ıki kardeşin kucuk bir kafeleri var. Babanın hayalperest yapısı nedeniyle işleri istedikleri gibi gitmemiş. Baba 8-10 yıl once vefat etmiş. O gidince hasbelkader idare etmeye calışmışlar ama eniştem, yani ablamın eşi bizi dolandırdığı icin kafe tamamen elden gitmek uzere. Haliyle annemiz cok mutsuz.

Canlandırdığınız Erdem karakterinden de biraz soz eder misiniz?

- Erdem, ıngiltere’de ucak muhendisliği okurken bir yandan babası gibi şef olmak icin ailesinden habersiz aşcılık eğitimi alıyor. Garsonluktan başlayıp şefliğe kadar da yukseliyor. Hayallerinin peşinden koşan bir cocuk. Tek ortak noktamız ikimizin de hayallerimizin peşinden gitmemiz. Ben de lisedeyken oyuncu olmaya karar vermiştim. Sağ olsun ailem mani olmamıştı.

Ekibi nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Super... Calışırken eğleniyoruz ama klasik “biz cok eğleniyoruz ”dan değil bu soylediğim.

TULİN OZEN: KİŞİLERİ KARİKATURİZE ETMEDİK

Tulin Hanım, siz dizide Ayşe’yi canlandırıyorsunuz. Kimdir bu Ayşe, hikayedeki yeri ne?

- Ayşe, ailenin buyuk kızı... Ve belli ki babasına cok duşkun bir kızmış. Annesiyle ise surekli didişme halinde.

Hikaye gercek hayatla ortuşuyor mu sizce?

- Zaten aynen hayat gibi bu dizi... Gercek hayatta kopuk değiliz. Hicbir aile televizyondaki kadar komik ya da dramatik değildir. “Uskudar’a Giderken”de gulmek daha yoğun ama olayları da, kişileri de karikaturize etmiyoruz.

MURAT CEMCİR: TURKİYE’NİN EN DİNAMİK KOMEDİSİ

Murat Bey, sizin canlandırdığınız “sut kardeş Oğuz”, Erdem’e mi ozeniyor? Bana biraz oyle geldi...

- Oğuz, Erdem’in aksine hayatın kendisine sunduğu şartları kabullenmiş, yatılı okulda okumuş, yurtlarda kalmış, ımam Hatip’ten sonra İTU Makine Muhendisliği’nden mezun olmuş bir genc... Kadınlarla ilişkisi hicbir donem iyi olmamış. Hep arasında bir mesafe var. Bu durum da onu tutuk biri yapıyor.

Kadınlarla arası ne zaman duzelecek?

- İlk bolumden itibaren Filiz (Deniz Arna) ile bir yakınlaşması olacak. Surekli kendini ispatlamaya calışacak. Devamını zamanla goreceğiz.

Dizide gercek hayattaki gibi kahkaha da varmış, dram da... Ama komedi unsunu biraz daha on planda gibi...

- Şu ana kadar Turkiye’de yapılmış en dinamik mizahlı işlerden biri. Senaryonun muhteşem bir matematiği var. ınsanlar bizi yemek yerken, bulaşık yıkarken izlemeyemeyecek. Dizi bu anlamda ezber bozacak.

ERKAN CAN: DİZİNİN HAYALETİ BENİM

Dizideki karakterinizle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

- Olmuş bir adamı oynuyorum, bir hayalet.

Nasıl yani? Flashback’lerde mi goreceğiz sadece sizi?

- Her şekilde gorebilirsiniz, yani takımdan ayrı duz koşu yapıyorum bu dizide.

Peki butun aile goruyor mu sizi dizide?

- Hayır, hepsinin ruyalarına girebiliyorum ama bir tek oğluma gorunebiliyorum.

O halde diğer oyuncular kadar yorulmuyorsunuzdur...

- Dışarda cok calıştım bugune kadar, boyun fıtığım falan da başladı artık. Yaşlandık, 53 yaşına geldim. Ama iş olduğu zaman 36 saat de calışırım, hic problem değil.

Peki bu hayalet zamanında nasıl bir adammış?

- Deli dolu, sağı solu belli olmayan biri... Aynı zamanda guzel yemek yapan, eli tatlı bir adam. Oğlu da yurtdışına gidiyor, ucak muhendisliği okuyor ama bunun yanı sıra aşcı olarak da yetiştiriyor kendisini.

Tam babasının oğlu yani.

- Evet yani, sonucta armut dibine duşer.

FUNDA POSTACI: DUYGUSAL BİR İSYAN YAŞIYORUM

Funda Hanım, hikeyeyi bir de sizden dinleyelim...

- Yaşadığı sorunlar nedeniyle hem kendi hem sevgisi yıpranmış bir kadır... Ama her şeye rağmen fedakÂr bir anne. Tabii ki kocasından nefret etmiyor ama belli ki evlilikleri boyunca her şeyi omuzlarında taşımaktan yorulmuş. Kocasının vefatından sonra da yine her yuku omuzlamaya devam etmiş. Kızının babasına olan duşkunluğunu bu yuzden hazmedemiyor.

Eşinin olumunden sonra mı başlıyor hayatını yaşamaya?

- Hayatını yaşamak herkese gore değişen bir kavram aslında. Duygusal bir isyan yaşıyor, gencliğinde yapamadıklarını yapmaya başlıyor. Bunu hayatı yaşamak, hayata renk katmak olarak goruyor.

Sizi bu hikayede en cok etkileyen neydi?

- Kadronun tiyatro sanatcısı ağırlıklı olması, sanatcı dostlarımla, arkadaşlarımla birlikte olmak. Aile dizisi olması da bana sıcak gelen, beni etkileyen bir başka nokta. Ayrıca zaman zaman klasik anne karakterinin dışına cıkması, kucuk delilikler yapması bana şirin geldi.

ERDAL TOSUN: 15 YILDIR AŞIK AMA TEK KELİME EDEMEMİŞ

Erdal Bey, siz dizinin hem oyuncu hem de yapımcılarındansınız. Oncelikle hayırlı olsun diyeyim...

- Teşekkurler. Evet, yapım meselesine de elimizi attık. Cok guvendiğim arkadaşlarım ve cok inandığım bir ekiple calışıyorum. Bu işle dizi sektorunde yeni bir parantez acılsın, bakacak yeni bir pencere bulunsun istiyorum.

Canlandırdığınız Yavuz nasıl biri?

- Dizinin muzmin bekÂrını oynuyorum. Ziya Baba’nın sahibi olduğu Uskudar Lezzet Lokantası’na lise son sınıftayken gelmiş ve o gun kızına aşık olmuş. Garsonlukla başladığı gorevine aşcı olarak devam ediyor. Ve hala Ayşe’ye cok aşık. Ama dunyanın en utangac adamı. O yuzden 15 yıldır tek kelime soylememiş kıza. Buna rağmen de etrafındakilere aşk, ilişkiler hakkında ahkam kesmeye devam ediyor.

İlerleyen bolumlerde bir itiraf gelecek mi?

- Ciddi ciddi cok buyuk travmalar yaşanacak. Onun etkisiyle bir itiraf da gelebilir.

İzleyicinin tepkisi nasıl olacak sizce?

- Bizimkisi cok kolay tuketilebilir bir iş değil. Cok zevkli, cok sevimli bir iş. ızleyici cok memnun olacak, eminim.