Gunumuzde, gencliğini 68’in heyecanı icinde Paris Universitesi’nin Nanterre kampusunde genc bir asistan olarak geciren, Daniel Cohn-Bendit’e hocalık eden, Louis Althusser’in seminerlerinde ders veren, doktorasını AlainTourain’le birlikte yapan, Mayıs 68 eylemlerine bizzat katılarak, bundan oturu Cenevre’ye surulen ve bugun dunyanın sayılı sosyal bilimcilerinden biri olarak bilinen Manuel Castells’in calışmaları kapsam ve amac bakımından Marx ve Weber’in calışmalarıyla kıyaslanıyor.
Ozellikle İstanbul Bilgi Universitesi Yayınları’nın bastığı Enformasyon Cağı adlı uclemesiyle tanınan Castells’in teknoloji, internet, planlama ve kent sorunları, kimlik, sosyal hareketler, uluslararası işletmeler ve siyaset uzerine cok sayıda calışması bulunmaktadır.
Bu kitapta, İngiliz gazeteci Martin Ince’le yaptığı soyleşilerde calışmalarında izlemiş olduğu yontemi, işlediği konuları daha geniş bir cerceve icinde temellendiren Castells, sosyolojiden iş dunyasına, işci hareketinden bilim ve teknolojiye kadar ilgilendiği her alanda yeni bir kavrayış, yeni bir bakış acısı sunabilmiş ender sosyal bilimcilerden biri olarak tanınıyor.
Bu kitapta yeralan soyleşilerde Manuel Castells, toplumsal orgutlenmeler, kimlikler; eğitim, bilgi ve kultur, teknoloji gibi alanlarla, dunyanın Afrika, Rusya, Avrupa, Kuzey ve Guney Amerika ve Asya gibi bolgelerindeki toplumsal donuşum sureclerine ilişkin yeni duşunceler sunuyor. Kitapta ayrıca Castells’in ayrıntılı bir biyografisi ve calışmalarının geniş bir bibliyografyası da yeralıyor.
Ceviri: Ebru Kılıc
Sayfa Sayısı: 205
Baskı Yılı: 2006
Yayınevi: İstanbul Bilgi Universitesi Yayınları
ISBN: 9789756176221
Aranabilir PDF + 2.3 MB
Yandex
Mediafire