• 18-07-2022, 00:27:50

Refik Halid, Ay Peşinde, Semih Lûtfi Kitabevi, Kulliyat: 5, İlaveli 2. Basım, ty 1940? (İstanbul: Guven Basımevi), 159 s.

?ı paylaşırken meydana gelen teknik arıza icin --ki duzeltildi-- ozur bÂbında Eski Kitaplarım?ın adına yaraşır sahaf tozlu bir lezzet!

* * *

"Evvela bilmemiz lazım gelen bir mesele vardır; en temelli, canlı mesele: Mizah her aklın, her zekÂnın dokuyacağı bir kumaş değildir. Latife olgun bir meyve gibi kemale erdirilip oyle ortaya konmak lazım gelir. Mizah supurge sopası değildir; vurmak, dovmek, kaba kaba guldurmek icin kullanılsın. Bu bir fırcadır, dimağımızın yorucu ilim ve hayat yollarında topladığı tozları alır; nazik, ince bir iştir. Mizahta da ehliyet, kabiliyet şarttır."
    Refik Halid Karay

(Bu alıntıyı D&R?ın sitesinden kopyaladım. O yuzden kaynak gosteremiyorum. Turkcenin bu buyuk ustasının mizaha dair incelikli tespit, tahlil ve tercihleri gunumuzde belki de hic olmadığı kadar değer taşıyor diye şuracığa yapıştırayım istedim.)

PDF_cs | 1.86 MB | Alıntı

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Bu kitabın daha once Ka-fa_1500 tarafından paylaşılmış. İki baskı arasında yine birtakım farklar var.