• 18-07-2022, 00:27:15

"Henuz yirmi yaşıma girmeden, duşuncelerim ile celişen bir mesleğin avlusunda buldum kendimi. Kavrayışa ihtiyacım var ve eğer boyle bir şey mumkunse, bunu Mir zur Feier şiirinin yazarından başkası sağlayamaz bana. Bunu yapmaya dair bir niyetim olmasa da, kendimi, hicbir insanoğluna karşı olmadığı kadar koşulsuz ve cıplak bir şekilde kalbimden gecenleri sunduğum bir acıklama mektubu yazarken buldum. Bir cevap almam haftalar surdu. Paris damgasını taşıyan mavi muhurlu mektup, ağırdı ve zarfının uzerinde metnin ilk satırdan sonuncusuna kadar yazıldığı guzel, berrak, kendinden emin harfler vardı. Bu mektup ile birlikte, Rainer Maria Rilke ile duzenli yazışmamız başladı. Bu 1908'e kadar devam etti ve nihayetinde, şairin sıcak, ilgili ve dokunaklı kaygısı ile beni uzak tutmak istediği diyarlara suruklenmem ile son buldu. Ancak bunun bir onemi yok. Onemli olan tek şey muteakip on mektup, Rainer Maria Rilke'nin yaşadığı ve calıştığı dunyayı anlamak icin onemli. Hatta bugunun ve yarının buyuyen, gelişen ruhları icin onemli. Buyuk ve eşsiz bir adamın konuştuğu yerlerde kucuk insanlar sukunetlerini korumalı."
    -Franz Xaver Kappus-

Remzi Kitabevi 1963 Basımı

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Aralık Yayınları 1998 Basımı

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.