"Hepimiz yuce majestelerinin ufak tefek olduğunu biliyordu. Bununla birlikte, İmparatorluk Makamı'nın yuceliği gereğince, İmparator'un diğer kişilerden dupeduz fiziksel bile olsa daha yuksekte bulunması gerekiyordu. Dolayısıyla, İmparatorluk tahtlarının bacakları uzun, oturma yerleri yuksekti... Yuksek bir taht ile saygıdeğer majestelerinin yapısı arasında bir celişki doğmuştu; kucuk bir cocuk gibi bacakları havada sallanan bir kimse tarafından gereken ciddiyetin nasıl sağlanabileceğini hayal etmek bile guc olduğundan, tam da bacaklar bolgesinde en duyarlı ve belalı olan bir celişkiydi bu. Bu hassas ve cok onemli muammayı, yastık cozdu.
Yirmialtı yıl boyunca En Erdemli Majesteleri'nin yastık taşıyıcılığını yaptım. Majesteleri'ne dunyanın dort bir koşesine yaptığı yolculuklarda eşlik ettim ve doğruyu soylemem gerekirse-bunu gururla soyluyorum- Majesteleri bensiz hicbir yere gidemezdi..."
"Majesteleri, Haile Selasiye'nin son gunlerinin ve onun cılgın, ortacağa ait sarayının parlak bir portresi. Kapuscinski'nin daima harikulade somut ve dikkatli eserleri, en ince ayrıntılardan anlam mucizeleri yaratıyor. Ve kitabı roportajı aşkınlıyor, bir guc kabusuna donuşuyor... Sanki İtalo Calvino, Machiavelli'yi yeniden yazmış gibi... Unutulmaz, son derece komik ve nihayet sevecen bir kitap."
Salman Rushdie
Sayfa Sayısı : 176
Baskı Yılı : 2000