Richard Llewellyn - Vadim O Kadar Yeşildi Ki Pdf Cs

1907 yılında Galler Bolgesinin Pembrokeshire koyunde doğan Richard Llewellyn ilkoğrenimini Cardiff'te ve Londra'da yaptıktan sonra on altı yaşındayken ailesi tarafından gonderildiği Venedik'te plastik sanatlar eğitimi gordu ve sekiz dil oğrendi.1930'larda film endustrisinde calışmaya, yapım yonetmeni olarak sağladığı başarının yanı sıra 1937'de yayımlanan oyunu Poison Pen'le da yazarlığa başladı.1939'da yayımlanan ilk romanı 'Vadim O Kadar Yeşildi Ki'yle dunya capında bir une kavuştu.
'Yaşamını dunyada surdurmek icin ulkesinden ayrılmış Galli bir yazar' olarak kendini tanımlayan Richard Llewellyn 1983 yılında gozlerini hayata yumdu.

Richard Llewellyn - Vadim O Kadar Yeşildi Ki Pdf Cs 11Mb:
Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Şiirsel bir uslupla kaleme aldığı ve satış rekorları kıran unutulmaz romanlarıyla sağladığı un sayesinde adını edebiyat dunyasında olumsuzleştirdi.
Kapitalist duzenin işci sınıfı uzerindeki acımasız baskısını ve daha fazla rant icin insan hayatının hice sayılmasının anlatıldığı cok guzel bir kitap bu.
Aradan 100 yuz yıl gecmesine rağmen dunya uzerinde değişen hicbir şey yok. Kapitalist duzen hala işci sınıfının hayatını hice sayıyor. Niye? Daha cok zengin olmak icin.
Kozlu, Soma vb. gibi daha cok ornek var. Ve bu ornekler dunya dondukce artmaya devam edecek. Maalesef!
Otuz beşine gelmeden tuberkuloz olup, ciğerlerini madenlerde yitiren, ailesinin geleceğini kazanmak icin kendi geleceğini madenlerde bırakan, hayatta sadece olunce kara toprağa girmek varken her gun olumu yaşayan insanları anlatan nadir eserlerden biridir.