Gonulcelen dizisinin oyuncuları Tuba Buyukustun ve Onur Saylak yaşadıkları aşkı anlatmış melekler...
Onlar “Gonulcelen” dizisinin başrol oyuncularıydı... Set arkadaşlıkları aşka donuştu, şimdi cok iyi anlaşan iki sevgili olarak karşımızdalar. Set yorgunluğunu atmak ve hayatın tadını cıkarmak icin bir sure dizi piyasasından uzak kalmaya karar veren Tuba Buyukustun ile Onur Saylak, planlarını, Monte Carlo Televizyon Festivali’nde yaşadıklarını ve ozel hayatlarını Kelebek’e anlattı.
* Tuba Hanım, “Asi” dizisiyle yurtdışına acıldınız, gectiğimiz gunlerde de Monte Carlo Televizyon Festivali odul torenindeydiniz. Nasıl bir histi o salonda olmak?
- Tuba Buyukustun: Monte Carlo cok ilgincti... “Asi”, tum dunyanın yıllardır izlediği “Cesur ve Guzel”le aynı kategoride yarıştı. Biz burada 90 dakikalık dizi cekiyoruz. Haliyle her şeyi aceleyle, koştura koştura yapıyoruz. Orada ise milyon dolarlık işler yapıyorlar. Onlarla aynı katagoride olmak cok şaşırtıcı ve gurur verici bir durum tabii...
* Onur Saylak: Bu arada ilk kez bir Turk yapımı oraya gitmiş.
Bu durum, dizi sektorunde bugune kadar suregelen bir başarısızlığin gostergesi mi sizce?
- Tuba Buyukustun: Nedenini az once soyledim; yeteri kadar zaman, para ve emek harcayamıyoruz ne yazık ki!
UC GUN UYUMADAN CALIŞTIĞIM OLDU
* Orada neler yaşadınız?
- Onur Saylak: Tam festival alanıydı. Butun ekipler birbirleriyle kaynaştı. Biz masamızı ıngiliz haber ekibiyle paylaştık mesela...
- Tuba Buyukustun: Dizi konusunu sordular bize... Hatta bir ara Antakya hakkında konuşmaya başladık. Gurur verici tabii...
- Onur Saylak: Turkiye’de televizyon ve sinema icin yapılan işler icin yerel duşunuluyor. Yaptığımız işi Turk halkı beğendi, tamam! Bu yuzden de neyi, nasıl, ne icin yaptığımızı irdelemiyoruz. Her şey hızla olup bitiyor, yeter ki reyting alsın. Orada şartlarımızı anlattık, insanlar inanamadılar. Dalga gectiğimizi sandılar.
- Tuba Buyukustun: Ben uc gun hic uyumadan calıştığımı bilirim. Bu noktada, o oyuncudan ne kadar iyi performans bekleyebilirsin ki... Kameraman, yonetmen icin de aynı şey gecerli. Sonucta organlar bile olması gerektiği gibi calışmıyor. Orada birinin konuşmasına şahit oldum, bolum başına 34 milyon dolarlardan bahsediyordu. ınanılır gibi değil.
- Onur Saylak: Cunku, onlar dunyayı dolaşacak diziler yapıyorlar. Uzun vadeli duşunuyorlar.
- Tuba Buyukustun: Bir de onlarda telif yasası oturmuş. Oyuncu da, yapımcı da, yani herkes kazanıyor. Dolayısıyla herkes daha cok caba sarfediyor.
Siz, burada her hafta 90 dakikalık bir bolum tamamlamak adına onlardan daha cok cabalıyorsunuz ama...
- Onur Saylak: Zamanla oturacak bu iş. Oyuncu sendikası kuruldu şimdi... Ama sadece oyuncuların cabasıyla olacak şey değil. Butunuyle sektorun oturup karar vermesi, kanun cıkması lazım.
İNSANLIĞA DONMEK İSTİYORUZ ARTIK
* İki yılın sonunda “Gonulcelen” bitiyor. Neler soyleyeceksiniz?
- Tuba Buyukustun: Evet, bitiyor. Final bolumunu cektik zaten.
* Yeni sezon icin ufukta yeni projeler gorundu mu?
- Tuba Buyukusutun: Yok, ben biraz ara vermek istiyorum. “Cemberimde Gul Oya”dan beri neredeyse hic durmadan calışıyorum. Biraz kendime gelmem lazım.
Dizi işine girdiğinizde, o dizi tutarsa iki sene aralıksız aynı rolde, hic mola almadan calışmak durumundasınız. Ama sinema filmi olursa, o başka...
- Onur Saylak: Cok teklif geliyor ama hayat denen bir şey de var, biraz yaşamak ve yeni şeyler yapmak lazım. Dizi temposu o kadar ağır ki, bir diziye başladığınızda iki yıl yaşamamayı goze alacaksınız! Ben kendi adıma biraz insanlığa donmek istiyorum! O yuzden ikimiz de duracağız bir sure...
BU YAZ KENDİMİZE ZAMAN AYIRACAĞIZ
* Uzun sure aynı karakteri oynamak, sosyal hayatınızı etkiliyor mu?
- Tuba Buyukustun: Hayır... Sete geldiğim anda Hasret’in ya da Asi’nin mimikleri oturur yuzume. Onlar benden başkadır. Bazen kendim de şaşırıyorum hatta, nereden cıkıyor bunlar diye!
* Kendinizi televizyonda izlemeyi seviyor musunuz?
- Tuba Buyukustun: Ne yapmışım, ne etmişim diye izliyorum. Daha iyi olabilmesi icin, insanın kendini izlemesi gerek...
* Yaz icin planlarınız neler?
- Onur Saylak: Tatil yapacağız ve dediğim gibi kendimize biraz zaman ayıracağız.
ARKADAŞLIĞIMIZ NASIL AŞKA DONUŞTU ANLAMADIK
* Bunca yıllık dostluk nasıl aşka donuştu?
- Tuba Buyukustun: Valla biz de anlamadık...
- Onur Saylak: Ama sonuca bakmak lazım; her şey cok guzel gidiyor.
* Yakın arkadaştan, daha mı iyi sevgili oluyor?
- Tuba Buyukustun: Evet, kesinlikle oyle oluyor. Bizim arkadaşlığımız aşka donuştu ve ilişkimiz cok guzel gidiyor.