Sevgili melekler,
Survivor bitti,son ana kadar duruşunu bozmayan Derya Buyukuncu en sonunda patladı.
Yarışma boyunca hicbir konuda cıkış yapmayan,atılan laflara sesini cıkarmayan Derya,boylece bir sporcuda olması gereken sabrı da hepimize gostermiş oldu.
Ama herşey bir yere kadar.Acunn.com a verdiği roportajda bakın neler demiş;
Survivor macerasına gecmeden once biraz sizden, aşktan konuşalım istiyorum: Turkiye'nin gıpta ederek izlediği bu mukemmel cift nasıl tanıştı?
Derya : Eşim eski yuzucu. Milli takımdayken havaalanında tanıştık. İlginc olan o da ben de pek cok kez milli takıma gitmiştik ama hic karşılaşmamıştık. O donem eşimin milli takıma son katılışıydı. Bu muthiş bir tesaduf. İlk zamanlarda eşimi arkadaş olarak gormuştum.
Peki ya sonra?
Derya : Sonra o beni gozune kestirmiş. Tavladı beni.
Gordun yakışıklı cocuğu bırakmadın mı?
Zehra : Derya cok transparan biri. İcinin guzelliğini gormesini bilen herkese gosterir. Daha once Derya icin 'Şoyle havalı, boyle kimseyi gormez.' şeklinde konuşuluyordu.Havası vizyonundandır belki de?
"Guluşmeler"
Zehra : Hayır. Tam tersine mutevaziliği beni aşık etti kendine. İlk zamanlarda yanıma gelip
"Senin gozlerin ne kadar guzel." diyordu. Ben de "Tamam bu iş oldu galiba." demiştim.
Derya, sende de aşk hemen başladı herhalde?
Derya : Hayır. Ben eşimi gercekten arkadaş olarak gormuştum. Amerikan kafası diyebiliriz buna. Ama sonra her şey cok hızlı gelişti ve 11 ay sonra da evlendik.
Derya'nın yarışmaya katılmasına nasıl izin verdin?
Zehra : Gercekten bilmiyorum. Gidince pişman olmuştum. Aclığa hic dayanamaz, 2 hafta sonra doner diye kendimi avutmuştum ama oyle olmadı.
''BİZİM 3 KİŞİLİK BİR DUNYAMIZ VAR''
En cok nesini ozledin Derya'nın?
Zehra : Ben Amerika'daydım ve yalnızdım. Her şeyini, evdeki hallerini, yemeğimi paylaşmayı ozledim. Hatta o kadar ki Derya gittikten sonra yemek yiyemedim ve 8 kilo verdim. Yalnızlığımı kopeğimizle paylaştım.
Sizin 3 kişilik bir dunyanız var diyebilir miyiz?
Zehra : Evet, şimdilik oyle.
Derya : Seneye kadar.Nasıl yani?
Derya : Seneye cocuk istiyoruz
Zehra : Kocam bilir, o ne derse oyle olur.
Ne zaman doğmasını istiyorsunuz cocuğunuzun?
Derya : 2012 yılında cocuğumuz olsun istiyoruz. Artık zamanı geldi. Olimpiyatlar ve cocuk... Bu iki mutluluğu bir arada yaşamak istiyoruz
''EŞİM BENİM HERŞEYİM''
Yemek yapar mısın Derya ya?
Zehra : Hem de nasıl, tencere tencere.
En cok hangi yemeği sever?
Zehra : Kırmızı et, pilav ve salata genelde menusudur. Kapuska ve pırasayı da sever. Ama her yemeğin icinde mutlaka et olmasını ister.
Zehra guzel yemek yapar mı?
Derya : Hem de nasıl. Boşnak kızı ne de olsa.
Zehra : Sporcuların karbonhidrat ve proteini dengeli yemesi gerekir. Derya surekli enerji sarfedecek duşuncesiyle enerji almak ister. Biz de genelde her şeyi buna gore planlarız.
Bu kadar planlı yaşamak zor değil mi?
Derya : Artık alışkanlık haline geldi. Hayatındaki her şeyi sportif hedeflerin doğrultusunda duşunmeye başlıyorsun. Şunu yaparsam boyle olur, dinlenirsem performansım artar gibi.
Zehra : Bazen benim cikolatalarıma dadanır. Hemen elinden alıp muz, meyveli yoğurt veriyorum Derya'ya
Eşin aynı zamanda antrenorun mu?
Zehra : Antrenorluğunun yanı sıra şoforluğunu, plan ve programlarını yaparım.
Derya : Bazen psikolojimi de eşim duzeltir. Aynı zamanda psikoloğum olduğunu da soyleyebilirim. O benim her şeyim.
Peki hic kavga etmez misiniz?
Zehra : Ederiz. Ama onceleri bu tek taraflı oluyordu. Ben kızınca Derya susardı. Sonra bana da susmayı oğretti.
Eee nasıl kavga ediyorsunuz o zaman?
Zehra : İlk zamanlarda ben kuserdim ve 2 gun konuşmazdım.
Dayanabiliyor muydun o kadar konuşmamaya?
"guluşmeler"
Zehra : Cok konuşuyorum gibi gorunuyor ama dayanıyordum. Şimdilerde bu sure dakikalarla sınırlı. Cıkıyorum, donduğumde problem cozulmuş oluyor.
Yarışmada kendini eleştirdiğin noktalar var mı?
Derya : Ben şu anda cok rahatım. 80 gun boyunca kimseye iftira atmadım, arkadan vurmadım, yalan soylemedim. Evet, sevmediğim insanlar vardı ama yine de kimseye saygısızlık yapmadım.Kaybetseydin yıkılır mıydın?
Derya : Yıkılmazdım ama cok uzulurdum. Ben en cok halkın beni anlamasından, beğenmesinden, takdir etmesinden memnunum. Bir kere şampiyon olmak onemli gelebilir ama bence hayat boyu şampiyon kalabilmek cok daha guzel.
Yarışmadan kimlerle goruşmezsin?
Derya : Nihat, Tefik ve Zeynep'le kafama sıksan goruşmem. Hayata bakışımız, konuştuğumuz şeyler, duruşumuz farklı. Ayrıca yalancılıkları da var tabi ki.