Başlangıcta Tanrı kendi ateşinden Melek Tavus’u yaratır ve ona evreni ve insanı yaratma gorevini verir. Bununla birlikte yaradılış işinde Tavus’a yardımcı olacak altı melek daha yaratır. Bunun uzerine Melek Tavus, Azda’nın verdiği buyruk doğrultusunda ve yine Azda’dan aldığı bir toz ile Erkek ile Kadın’ı ve evreni yaratır. Ayrıca ayak işlerini gormesi icin de dort tane de cin.
Daha sonra yarattığı bu iki insanı takdim etmek uzere Azda’nın yanına gider ve Azda Melek Tavus’a "Bundan sonra bu iki insana tabi olacaksın" der. Bunun uzerine Melek Tavus ‘Bu iki insanı yaratan yoktan var eden benim nicin onlara tabi olayım, ben sadece beni yaratan sana tabi olur, sana ibadet ederim’ der.
Melek Tavus’un bu cevabı, her ne kadar diğerlerine başkaldırı gibi gelse de Yezidiler icin Tanrı Azda’ya gercek bir itaatin gostergesidir. Bu nedenle de diğer toplumlarca pek kabul gormemişlerdir.
- Yezidiler iddia edildiği gibi Şeytan’a mı taparlar?
- Yezidilik’in kurucusu ve peygamberi kimdir?
- Yezidiler nasıl ibadet ederler?
- Yezidilik’in tarihsel ve inancsal kokenleri nelerdir?
- Yezidilik’te toplumsal ve dinsel yapı nasıldır?
- Ulkemizde bir zamanlar sayıları yuz binleri bulan Yezidiler,
nasıl 377 kişi kaldılar?
- Yezidiler gunumuzde hangi ulkelerde yaşamaktadırlar?
Yezidiler hakkında merak ettiğiniz ve bilinmeyen tum bilgileri bu kitapta bulacak, yuzlerce yılın uzerini orttuğu bu kultur ve inanışı yeniden keşfedeceksiniz. Araştırmacı-Yazar Tanıl Yaşar, Mezopotamya’da doğan ancak tarih boyunca bircok toplum ve imparatorluğun katliam ve baskılarına maruz kalıp yok olmaya yuz tutan Yezidilik’i, bilinen tum detaylarıyla okuyucuya ulaştırıyor...
Yayın Tarihi: 07.02.2008
ISBN: 9789944174572
Yayınevi: Nokta
Sayfa Sayısı: 238
Aranabilir PDF + 7.35 MB
Yandex
Mediafire
Tarama başkasına yukleme başkasına aittir.