"Aslında, bu kitabın en buyuk ozelliği, hadis, sunnet ve mezhep oğretileriyle anlamları carpıtılıp kendilerine kor ve sağır edildiğim ayetlerin anlamı ve bağlamı uzerinde yapılan tahrifatları sergilemek ve boylece aklımı kullanarak, gonlumu arındırmamı kolaylaştırmaktı.
İlahi mesajı almamı engelleyen duman ve sisi ayetlerle dağıtan guclu bir ruzgÂr gibiydi. Arka alandaki gurultuyu keserek duymamı sağlıyordu. Beni kÂbustan uyandıran ilahi bir muzikti sanki. En karmaşık teolojik problemlerden biri icin basit bir kanıt gibi davrandı. Beni cehalet, dogmatizm ve bağnazlıktan kurtarmış; omur boyu surecek hakikat arayışım icin mantık ulkesinin ufuklarını gostermişti.
Yığınların ayağıma bağladığı prangayı cozmuş, iman diye yuttuğumuz dini palavralara inanma sarhoşluğundan uyandırmış, aklı ve felsefeyi takdir etmemi sağlamıştı. Benim gibi bircok kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak etkilemiş olan "Kuran - Hadis - İslam" adlı kitabın, modern cağın en etkili kitaplarından biri olarak anılacağından eminim."(Edip Yuksel)
Ozan Yayıncılık, 2013, (duzenleme)Edip Yuksel
ALINTIDIR
Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.