ilker inanoğlu evi
ilker inanoğlu, evi, evinin resimleri, burada arkadaşlar.

Başarılı ve yakışıklı oyuncu İlker İnanoğlu'nun bekar ama ağırbaşlı evini merak eden Melek'ler, sizler icin İlker'in evinin resimlerini sunuyoruz

AĞIRBAŞLI BİR BEKAR EVİ

İlker İnanoğlu, yapımcı-yonetmen Turker İnanoğlu ile Turk sinemasının dillere destan oyuncusu Filiz Akın’ın oğlu... Haliyle setlerle cok kucuk yaşlarda tanışmış, ama sadece oyunculukla kalmayıp meslek hanesine ilerleyen yaşlarında yapımcılığı da eklemiş... Hareketli yaşamdan, gunluk stresten uzaklaşmak istedikce kendini coğu unluye gore gayet mutevazı sayılabilecek evine atıyor.

Koruluk icindeki, enfes Boğaz manzarasına hakim evine iki sene once taşınmış İlker İnanoğlu... Bir site icindeki bu apartman dairesinin ayrı bir girişi de bulunuyor. Ve bu giriş, ona mustakil ev havası veriyor.

Eve girer girmez acık sistem kurgulanmış, geniş bir yaşam alanı dikkat cekiyor. Salon, yemek bolumu ve mutfak ic ice... Herhangi bir kapı yok. Yaklaşık 200 metrekare civarındaki evde uc oda ve iki banyo var. Odalar, salondan sonraki koridor boyunca sıralanmış.

Ev son derece fonksiyonel ve rahat. İnanoğlu buraya taşındığında icersini baştan aşağı elden gecirmiş. Tum hasarlar giderilmiş, parkeler yenilenmiş. Boya, badana ve sistre yapılmış. İki ay suren tadilattan sonra başladığı dekorasyon işleri ise bir ay kadar zaman almış. Eksiklerini de evine taşındıktan sonra, ihtiyac duydukca tamamlamış.

“Evimi dekore ederken belli bir tarza gore hareket etmedim. Herhangi bir profesyonel destek de almadım. Her şeyi kendim yaptım. Kendi kafama gore hareket ettim” diyor ve ekliyor: “Ben daha cok renklere gore ilerledim. Bu eve taşındığımda kahverengileri ve altınları kendime yakın hissettiğim icin dekorasyon bu tonlar etrafında şekillendi.”

İnanoğlu icin ev huzur, sığınak demek... O yuzden “Evime herkesi almam” diyor samimiyetle: “Burayı sadece beni tanıyan, yakın dostlarımla paylaşmayı seviyorum. Ev dediğin goze guzel gozukup rahat olmalı. Sizi sarıp sarmalamalı. Kendinizi iyi ve guvende hissettirmeli. Ben butun bunları evimde yaşıyabiliyorum. Ne mutlu bana...”

İlker İnanoğlu, ailesine ve anılarına duşkun biri. Bunu da evin farklı yerlerinde sergilenen cerceve icindeki fotoğraflardan anlamak mumkun. Ev sahibinin bir diğer vazgecilmezi ise kitaplar... Evin ceşitli koşelerinde goze carpıyorlar. Okumayı cok seven ev sahibinin tercihi felsefe ve seyahat kitapları. Elbette roman ve mesleği gereği ceşitli senaryo kitapları da baş koşede.

Guzel gun ışığı alan evin pencerelerinde stor ve katlamalı perdeler tercih etmiş İlker İnanoğlu. Daha cok spot aydınlatma kullanılan mekanda birkac tane de yerden aydınlatma bulunuyor. Esprili ve samimi mizacıyla dikkat ceken oyuncu, bu evde -her ne kadar bekar bir erkek evi olsa da- kendine ağırbaşlı ama yine de samimi bir yaşam alanı yaratmayı başarmış.

Oyuncu ve yapımcı İlker İnanoğlu, Boğaz sırtlarındaki ozel bir sitede yer alan dairesinin kapılarını InStyle Home dergisine actı. Ayrıntılı haber Instyle'ın yeni sayısında.(Yazı: Rana Korgul/ Fotoğraflar: Engin Aydeniz)