ferdi tayfur, felc, sağlık durum, felcmi oldu gibi merak ettiğiniz soruların yanıtı burada arkadaşlar.

Arabaskin babası Ferdi Tayfur gectiğimiz gunlerde biz hayranlarını "felc oldu" heberi ile uzdu. Zira Ferdi Bey'in "ben felc değilim, şarkı soyleyebiliyorum" haberi, bizi mutlu etmeye yetti. İşte o haber Melek'ler!

Kafasından vurulduktan sonra felc kalıp kalmayacağı tartışma konusu olan İbrahim Tatlıses’ten sonra arabesk muziğinin bir başka dev ismi Ferdi Tayfur’un (66) da gecirdiği felc sonrası şarkı soyleyemediği iddia edildi. Şeker hastası olan ve gecen yıl Dalaman’da felc gecirdikten sonra uzun sure tedavi goren Ferdi Tayfur ise şarkı soyleyebildiğini ama kendisini eskisi gibi yormadığını soyledi. Tayfur, “Gecenlerde Siyaset Dergisi’nin Ankara’daki gecesine katıldım. Sağlık durumum sorulduğunda gecen yıl yaşadığım olayı anlattım ama yeniymiş gibi yanlış anlaşılmış. Bir yıl once Dalaman’da şeker hastalığım nedeniyle beyin sapımdaki kırcal damara pıhtı attı, felc gecirdim.

8 gun Dalaman’daki hastanede yattıktan sonra İstanbul’da fizik tedavi gordum. Bunların hepsi bana cok iyi geldi. O zaman da doktorlar ‘Bir sene şarkı soyleme, kendini dinlendir, yorma’ demişti. Hayranlarıma karşı sorumluluklarım olduğu icin de konserlere gidip geliyordum ama cok şukur iyiyim, rahatlıkla şarkı da soyluyorum” dedi.

Son olarak 24 Nisan’da Danimarka’nın Kopenhag şehrinde konser verdiğini hatırlatan Tayfur, sozlerini şoyle surdurdu:

“Eskisi gibi koşturmuyorum, kendimi rolantiye aldım. Ankara’ya gittiğimde GATA’ya (Gulhane Askeri Tıp Akademisi) uğradım. Cok keskin adamlar, ‘Sen cok iyisin, kendini kimseye elletme. Maceraya girme. Milim milim duzeleceksin’ dediler.
Ağzım burnum eğrilse sinirleri falan bağlayabilirlermiş. Ama gerek gormediler. Konuşurken sadece s’ler falan patlıyor ama gormuş olduğum tedavi bana iyi geliyor.

Durumumuz aynı değil

İbrahim Tatlıses’in durumuyla benimkini karşılaştıranlar oluyor ama durumumuz aynı değil. Onu vurdular. Keşke İbrahim de Almanya yerine GATA’ya gitse daha iyi olurdu. Dilini biliyor en azından, kendi insanımız... İbrahim cok sevdiğim dostum, oğluyla da konuşuyorum, parmaklarını oynatabiliyormuş. Bu felc işi iyi değil. Goz gore gore hicbir şey yapamıyorsun, beyin emir veremiyor ama İbrahim de zaman icinde benim gibi milim milim iyileşecek inşallah.”

‘Orhan abi klas ama bizim de ismimiz var’

Muzik Yorumcuları Birliği’nin toplantısında(MUYORBİR)Orhan Gencebay ve Muslum Gurses’le bir araya gelmek istemediği de gundeme gelen Tayfur, bu duruma da acıklık getirdi. Gencebay’ın hayat arkadaşı Sevim Emre’nin yorumuna da bozulduğunu soyleyen Tayfur, “MUYORBİR’in toplantısı sırasında kahve icmeye cıkmıştım. Beraber fotoğraf cektirmemiz istenince ‘Salon kalabalık biz Orhan Gencebay ve Muslum Gurses’le bir araya gelemeyiz’ dedim ama bu lafım yanlış anlaşılmış. Orhan Abi’yle benim dostuğum 1968’den beri tam 43 yıldır devam ediyor. O benim buyuğumdur, sever sayarım ama Orhan Abi’nin hanımı Sevim yenge bunu sorduklarına gazetecilere ‘Onlar Orhan’ın klasmanında değil’ demiş. Ben de bu goruntuleri izleyince ‘Allah Allah bu klas işi nedir ki?’ dedim. Bunun kriteri ne? Orhan abi gercekten klas bir adam ama bizim de kendimize ait ismimiz, şarkılarımız, filmlerimiz, kitaplarımız var. Zira Orhan abi hemen ‘Sus’ diye mudahale etmiş. Gercekten iyi insan, benim onun icin boyle bir laf etmeyeceğimi bilir” şeklinde konuştu.

MİLLİYET