Unlu gazeteci Hıncal Uluc, bildiğiniz gibi Defne Joy Foster'in olumu ardından yazdığı haberle tepki gormuştu. O haber icin ise Defne'nin ailesi tarafından mahkemeye verilmişti, zira Hıncal Uluc'un mahkemesi bir de universite de protesto edilerek oldu Melek'ler.
EGE Universitesi’nde duzenlenen Medya Okur Yazarlığı paneline katılan gazeteci Hıncal Uluc, yaklaşık 15 kişilik kız oğrenci grubu tarafından Defne Joy Foster hakkında yazdığı yazı nedeniyle pankart acılıp duduk calınarak protesto edildi.
HINCAL ULUC BOYLE PROTESTO EDİLDİ
Bir sure protestoların bitmesini bekleyen Uluc, konuşamadan salondan ayrıldı.
Fen Fakultesi konferans salonunda, EGE- KOOP ve İletişim Fakultesi’nin ortaklaşa duzenlediği Medya Okur Yazarlığı konferansına, EGE- KOOP Genel Başkanı Huseyin Arslan, EGE- KOOP Danışma Kurulu Başkanı ve gazeteci Ocal Uluc, gazeteci Hıncal Uluc ve oğretim uyesi Yrd.Doc. Oğuzhan Kavaklı katıldı. Huseyin Arslan’ın konuşmasından sonra kursuye cıkan Hıncal Uluc konuşmasına başlamak uzereyken, panele katılanlar arasından Biyoloji Bolumu 2’nci sınıf oğrencisi Hande Yetke ayağa kalktı. Yetke, "Hıncal Bey, size bir şey sormak istiyorum? Defne Joy Foster’ın olumunden sonra yazdığınız yazı ne kadar doğru?" dedikten sonra yaklaşık 15 kişilik kız oğrenci grubu ayağa kalkarak duduk calmaya başladı. Ellerindeki ’Kadın yapınca su testisi, erkek yapınca kerata’, ’Batsın ahlakın batsın’, ’Yaptığın basın ozgurluğu değil, kadın duşmanlığı’ dovizlerini kaldıran grup, Uluc’u protesto etti. Sloganlar atarak duduk calan grup, Hıncal Uluc’un konuşmasını engelledi. Grup adına konuşan Hande Yetke, "Bu ulkede her gun 5 kadın olduruluyor veya tecavuze uğruyor. Bu oldurmelerin nedenleri kıskanclık veya aşk. Biz artık oldurulmek ve tecavuze uğramak istemiyoruz. Hıncal Uluc’un Defne Joy Foster uzerine yazdığı yazıyı kınıyoruz. Biz universitemizde Uluc’u istemiyoruz" dedi. Yaklaşık yarım saat suren protestoda, Uluc konuşmasını yapamadan salondan ayrıldı. Protestocu gruba herhangi bir mudahale olmadı.
Protestocu kızların yanına gelen Bornova Belediye Başkanı CHP’li Kamil Okyay Sındır, "Yaptığınız protestoyu anlıyorum. Haklı da buluyorum. Ancak bunun bir sınırı olmalı. Yaptığınz protesto amacına ulaştı. Bu kadar yeter" diye konuştu.
Salondan cıkan grup, dışarıda da duduk calıp sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.